Receptes bögre bögrés recepthez

//Receptes bögre bögrés recepthez

Receptes bögre bögrés recepthez

Receptes bögre bögrés recepthez

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy kedvenceim a gyorsan és egyszerűen elkészíthető bögrés sütemények. Végy egy bögre lisztet, egy bögre tejet, egy bögre cukrot … keverd össze, süsd meg. Elfoglalt és/vagy gyakorlatlan háziasszonyoknak ideális. Még jobb, ha mindjárt a recept is kéznél van. Mert hiszen jól tudjuk, hogy bögrés recept is annyi féle van, ahány háziasszony. A megoldás kézenfekvő: recepttel díszített bögre. Amit persze mi magunk készítünk el, kedvenc receptünkkel ékesítve.

Keressünk egy sima, egyszínű bögrét. Mivel dekupázsolni fogjuk, a legjobb a fehér, mert annál nem kell a szalvéta alá alapozni.

Gépeljük le a kedvenc bögrés receptünket, és nyomtassuk ki, megfelelően lekicsinyítve, vékony géppapírra, vagy három rétegű szalvéta egy rétegére.

Bögrés recept, mindig kéznél

Keressünk a recepthez illő dekorációt tartalmazó szalvétát – gyümölcsöt, mákgubót, süteményt -, és gondosan vágjuk körbe a felragasztani kívánt motívumot.

Rendezzük el a receptet és a képeket a bögrén, majd dekupázs ragasztóval, óvatos mozdulatokkal (a szalvéta átnedvesedve már könnyen szakad) ragasszuk fel. Ha megszáradt, kenjük át mégegyszer (de lehet kétszer is) ragasztóval vagy dekupázs lakkal, hogy mosogatásálló legyen.

A dekoráció is dekupázsolva van

Saját konyhánkban is jól jöhet, ha mindig kéznél van a kedvenc receptünk, de megajándékozhatjuk vele barátnőnket, menyünket, anyósunkat is.

Egy jól működő alaprecept

 • 2 bögre liszt
 • fél bögre cukor
 • fél bögre lekvár
 • 3/4 bögre tej
 • negyed bögre olaj
 • 1 csomag sütőpor

Az összetevőket robotgéppel összekeverjük, és muffin sütőben, vagy tepsibe öntve megsütjük.

Az alaptésztát, fantáziánkat szabadon engedve,  ízesíthetjük kakaóporral, csoki darabkákkal, aszalt gyümölccsel, mazsolával, kókuszreszelékkel, reszelt narancs- vagy citromhéjjal.

Jó étvágyat!

Orsi (blogger)

By |2018-01-21T16:27:12+00:002018, január 21.|

About the Author:

Harrach Orsolya bemutatkozását a "Bemutatkozás" menüpontban találod: http://kreativhobbikcsoport.hu/bemutatkozas/

2 hozzászólás

 1. Szentpéteri Zsuzsa 2018-01-29 at 17:48 - Reply

  ma is nagyon hasznosak az ilyen ötletek, szerintem mivel örömet adnak készítésükkor, és annak is aki kapja!!:)

  • Harrach Orsolya 2018-01-31 at 10:59 - Reply

   Valóban, jó szórakozás volt összeválogatni a recepteket és a képeket, és elképzelni, hogy mit fog szólni hozzál a megajándékozott 🙂

Leave A Comment