Egy kiállítás margójára

Valaha volt a PeCsa. Ami, ugye, hivatalosan Petőfi Csarnok néven futott, és különféle rendezvények helyszínéül szolgált, de a kreatív tevékenységben érdekelt emberek számára elsősorban mégis fogalom volt, éveken át a kreatív kiállítás és vásár fogalmával kapcsolódott össze.

Azután a Millenáris vette át a szerepét, és néhány éven át ott tartották meg a kreatív vásárt, szűkebb helyszínen, de hasonlóan lelkes kiállítókkal és látogatókkal.

Kreatív vásár egy filmstúdióban

És közben, szép csendben, új helyszínen hagyományt teremtett egy újabb rendezvény, a Kreatív Alkotóműhely és Börze, mely idén ősszel immár 7. alkalommal került megrendezésre budaörsi Lloyd Stúdió és Rendezvényközpontban. A rendezvény, Budapesten kívüli elhelyezkedésével, elsősorban a környékbeli települések családjait célozza meg, de mivel az autópálya közelében van, távolabbi helyekről érkezők számára is jól megközelíthető.

A kiállítók, alkotók és árusok látványos termékkínálattal települtek ki, s nem csak vásárolni lehetett a késztermékeket vagy alapanyagokat, de számos technikát is kipróbálhattak gyerekek és felnőttek egyaránt. Lelkes oktatók, tanácsadók segítségével bárki létrehozhatott valami szépséget, majd sikerélménnyel és saját kezűleg elkészített alkotással indulhatott további felfedező útra.

A fő téma persze már a karácsonyi dekoráció volt, és egy ilyen vásár remek alkalom arra, hogy megmutassa, hányféle technikával készülhetnek adventi naptárak és koszorúk, angyalkák és kopogtatók.

Tájkép viaszkrétával és vasalóval

Agyagozás, papírmasé díszítés, a kisebbeknek színes homok képek készítése, a nagyobbaknak viaszkréta vasalóval készült képeslap csodák. Azt szeretem az ilyen helyeken, hogy annyi jó ötlettel, új és elfeledett technikával találkozhat az ember. Megint eszembe juttatták a hungarocell lapra applikált textilképeket, láttam szépséges termés- és szárazvirág dekorációkat, megtudtam mire képes az újdonságnak számító repesztő zselé (remek, régies üveg hatású felületeket hozhatunk létre vele), és számos lelkes kézművessel beszélgettem. Az egyik legjobb dolog, amikor hasonszőrűekkel kerülök össze, és félszavakból is megértjük egymást.

A rendezvényre a belépés a látogatók számára ingyenes, és összességében nagyon hangulatos volt. Érdemes elővenni hát a 2018-as naptárt, és beleírni egy figyelmeztetést a jövő évi rendezvény meglátogatására.

Orsi (blogger)