Pöttyözz kavicsot Kutas Orsival

Weboldalunkon rendszeresen ajánljuk Nektek különböző kreatív alkotók tanfolyamait. Most az egyik ilyen tanfolyam résztvevője osztja meg velünk élményeit a február 3-i pontozó kavicsfestő foglalkozásról.

pöttyözött kavicsfestés

Pontozott női fej Kutasi Orsitól

„Hónapok óta figyeltem Orsi pontozásos kavicsfestését, csodáltam alkotásait. Már tavaly is szerettem volna elmenni bemutató foglalkozására, hogy megtanuljam a technikát. Idén végre sikerült elmenni a workshopra! Ott egy jó hangulatú délutánt töltöttem kedves házigazdák (Orsi és Heni) és nagyon ügyes, a pontozó kavicsfestés technikáját elsajátítani akaró lányok, asszonyok társaságában.

Orsi lépésről lépésre elmagyarázta, mit, hogyan kell kell tennünk ahhoz, hogy olyan kavicsokat tudjunk festeni, mint ő. Amikor a képzés kezdetén kartonpapíron gyakoroltuk a pontozók használatát és a mintákat, már akkor látszott, hogy vannak ügyes kezű lányok is közöttünk, tanulók között. Mire a nap végére értünk, mindenki elkészíthette első kavicsait is, amelyeket az újonnan tanult technikával festhetett meg.

Az alaptechnika gyakorlása fekete kartonpapíron

Sokan nagyon ügyesen ráéreztek ennek a kifinomult technikának a lényegére, és bátran állíthatom, hogy szép alkotások születtek.

A kész alkotások

Azt hiszem, nekem kicsit hosszabb időre lesz szükségem, amíg elégedetten szemlélhetem majd saját pöttyözésemet, de néhány ezer pötty után újra jelentkezem. Addig is pontosítok még egy kicsit! ;))”

A február 25-i tanfolyam alkotásairól egy montázskép:

pontozó kavicsfestés

Ha a cikk alapján kedvet kaptatok Kutasi Orsi pontozó kavicsfestő tanfolyamához, vagy hasonló kreatív tanfolyamok iránt érdeklődtök, nézzetek be a weboldalunkra, ahol napra készen tájékozódhattok.

 

Anikó (vendégblogger)