Itt a tavasz, sőt idén mindjárt a nyárral kezdünk! Nagyon sok fiatal pár ezt az időszakot választja esküvői időpontként, hiszen mi lehet szebb, mint zöldellő környezetben, könnyű nyári ruhában, ragyogó kék ég alatt ünnepelni. Persze a késő tavasztól kora őszig tartó időszak nem csak esküvőkhöz, de kerti partik rendezésére is ideális. Kedves gesztusként fogadhatjuk vendégeinket valami apró ajándékkal, ami hangulatában és stílusában is illik az adott eseményhez.

Bár napjainkban már a papír zsebkendő korlátlan uralmát éljük, azért érdemes elővenni ezt a régi hagyományt, és esküvőre (de akár ballagásra vagy más megható eseményre is) egy-egy színes zsebkendővel kedveskedni vendégeinknek. Idősebbek és hölgyek különösen hasznosnak fogják találni 🙂

www.weddingwire.com

A cukorka mindig is kedvenc kiegészítője volt a vendégváró eseményeknek. Számtalan ötlet van arra, hogyan is kínálhatjuk vendégeinknek. A gyerekek számára bármelyik tökéletes megoldás – szülőkre való tekintettel viszont ügyeljünk rá, hogy az édesség bevonata ne legyen melegben olvadó típusú (pl. csokoládé).

Sodorhatunk elegáns tölcséreket, melyeket színes (ráragasztott) masnival erősítünk össze.

Ezekhez az ügyes kis csomagocskákhoz nem kell más, csak egy kis csomagolópapír és egy varrógép. Persze díszíthetjük is, vagy készíthetjük eleve díszcsomagoló papírból. Vágjunk ki egy téglalapot, melyek egyik oldala kétszer akkora, mint a másik. A rövidebb oldalait összeragasztva készítsünk belőle egy csövet, melynek varrjuk le az egyik oldalát varrógéppel. Ezután töltsük bele az édességet, majd varrjuk le a másik oldalát is, az előző varrásra merőlegesen. Készen is vagyunk!

 

Csomagolópapír, szív alakú szabásminta, egy kis zakatolás a varrógéppel – íme, a szeretettel töltött szív receptje.

www.icanteachmychild.com

Hófehér elegancia, legyezőbe hajtogatott papírból:

Harmonikába hajtott cukorka tartó

Csokoládé, ünnepi köntösbe öltöztetve:

forrás: https://m.tu.enterdesk.com

Nyári partikon igazán előzékeny gondolat, ha a vendégeinket egy-egy legyezővel lepjük meg. A legyező felületén szerepelhet a menü, vagy a rendezvény programja, de akár egy-egy kedves időzet is.

http://daveyard.win

Mivel írni és rajzolni is nagyon szeretek, nekem különösen tetszik ez az ötlet. Kis jegyzetfüzetek minden vendégnek, esetleg mindjárt egy mini ceruzát is mellékelve, amiben akár azonnal meg is örökítheti a számára kedves pillanatokat (vagy gyűjtheti az ötleteket a saját partijára 😀 )

 

https://www.bhg.com

Virágmagok „szállodai gyufának” csomagolva. Otthon aztán, amikor idővel kikel, kedves emlékeztetője lesz egy remek napnak.

www.marthastewartweddings.com

Ebben a zsebes tárolóban egy-egy tasak kávét és teát kínálhatunk vendégeinknek. Ha forró vízzel is szolgálunk a partin, akkor bárki kedve szerinti időpontban kávézhat vagy teázhat a rendezvény folyamán.

Mindig újra örömmel tölt el, hogy egy kis ügyeskedéssel kevés pénzből is milyen remek dolgokat készíthetünk. Persze egy 50 (vagy több fős) esküvőnél azért ezek elkészítése már elég sok időt jelent, de hát mire valók a barátok és családtagok. Ha néhány fürge kezű koszorúslány összeül, mindjárt gyorsabban megy a munka 🙂

Ha még több esküvői ötletet nézegetnél, látogass el Esküvő című Pinterest táblánkra is!

Te milyen vendégfogadó apróságnak örülnél?

Orsi (blogger)