Minden blogger életében eljön az a pillanat, amikor először döbben rá, hogy reménytelenül elúszott a tervezett bejegyzés megírásával. (Ezt az első élményt fogja még jó pár követni, de azok már nem lesznek ennyire „sokkolóak” 😀 ) Nálam ma érkezett el, kb. 11 órakor, amikor rájöttem, hogy még nem készül az ebéd, a tennivalók listája lecsorog a papírról, és még a desszertet is el kell készítenem a mai családi ünneplésre.
Úgyhogy, elő a kreativitással – és a fényképezőgéppel. Kettő az egyben, torta készítés és fázisfotó gyűjtés egyszerre 😀 Az eredmény pedig a mai napi alkotásom.
Az alaprecept így hangzott el a barátnőm szájából: cukrozd meg a tejfölt, és rétegezd le piskótával meg gyümölccsel. Aha. Szóval nézzünk körül, mi van a konyhában (eredetileg a torta is egész más lett volna, csak hát…).

Alapanyagok

A babapiskóta hiányzik a képről, de nem is baj, mert úgyis édes kétszersültet használtam helyette. A tejfölt meg görög joghurtra cseréltem, mert már nagyon kiabált, hogy használjam fel végre 😀
Tehát, összekevertem a joghurtot egy kis mascarponéval, csak hogy tartalmasabb legyen a krém, meg cukorral, mert az meg a recept része. Aztán elkezdtem belemártogatni a masszába a kétszersült darabokat, és kiraktam velük a tál alját.

Első réteg, krémbe mártogatott kétszersült

Erre jött egy réteg gyümölcs, esetemben sárgadinnye, majd ismét a cukros masszába mártott kétszersült, amelynek a tetejére is kentem még egy kicsit a krémből.
A második gyümölcsrétegben a málna dominált, de azért jutott bele még a dinnyéből is.

Bőségesen megszórtam gyümölccsel

Újabb kétszersült réteg, a maradék krémmel vastagon megkenve, és már jöhetett is a dekorálás.
Erre a célra kiválóan megfelelt az asztalon árválkodó két sárgabarack. A tálban lévő krém végét pedig gondosan összekapargattam, elkevertem egy kis áfonyaszósszal, csak úgy nagyjából, hogy még márványos legyen, és azzal díszítettem a „tortaköltemény” tetejét.
Kész is! Illetve dehogy is, hiszen hiányzott még az évfordulós tortákon „kötelező” szám! Na, már most. Van három születésnapunk és egy kerek házassági évfordulónk, ezt kéne valahogy összekombinálni.
Végül ez a megoldás született:

A kész torta, melyet minden ünnepelt a magáénak érezhet

Most szépen ott csücsül a hűtőszekrényben, és fellépésre vár. A terv az, hogy:
a/ mire jönnek a vendégek, addigra megpuhul a kétszersült
b/ egy morzsa sem marad belőle!
Orsi (blogger)