Minden születendő gyereknél az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy fiú lesz-e vagy lány. Persze, ez csak olyan „ál-izgalom”, hiszen, amikor már itt van, el sem tudjuk képzelni, hogy más is lehetett volna. (Ajánlom olvasásra a témában Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú, Örülj, hogy lány könyvecskéit 😀 )

Mégis, amíg még nem tudunk biztosat, remekül el lehet játszani a találgatással, a tervezgetéssel, megérzésekkel. Manapság már nem kell 9 hónapig várni, mire kiderül az igazság, így a babavárás idejét remekül feldobhatjuk egy „gender-partival”.

Elárulhatjuk a születendő gyerek nemét mókás formában a családtagoknak és barátoknak, de történhet fordítva is, amikor az orvos a titkot nem közli a kismamával, hanem egy lezárt borítékban adja át, és a szülők helyett egy beavatott testvér vagy jóbarát rendezi meg a nagy leleplezést.

A parti színe adott – kék és rózsaszín. Nézzük, mit lehet kihozni belőle. Először is ott van a teríték.

Asztalterítés kékkel és rózsaszínnel (Forrás: www.partyfeverltd.co.uk)

A meghívón kérhetjük, hogy a kisfiúra szavazó vendégek kékben, a kislányra szavazók rózsaszínben jelenjenek meg. De a kisbaba nemét egyéb ötletekkel is megtippelhetjük:

Sőt, a vendégek segíthetnek a névadásban is:

Te milyen nevet javasolsz? (Forrás: mybabydoo.com)

És amikor már tetőfokára hágott a hangulat, elérkezik a nagy pillanat. A felszálló léggömbök, vagy a tortába rejtett cukorkák színe MINDENT elárul.

Már csak azt kell kivárni, hogy végre ténylegesen is köztünk legyen 😀

Orsi (blogger)