A Kreatív hobbik csoportban lévő szavazás eredményeképp elkészítettük Nektek az ígért interjút. Havi egy interjút fogunk készíteni, az interjú alanyok közületek, a csoport tagjai közül kerülnek ki. Most elsőként ismerkedjetek meg közelebbről Erdei Málnával, a Málna Dekor alkotójával.

Málna dekor

 

Mesélj egy kicsit magadról.

Az Erdei Málna Facebook-os név, de szinte mindenki így szólít màr. 44. évet töltöttem be most júliusban. Van egy nagy fiam 14 éves, akit imádok és egy nagyon rendes férjem, aki sokat segít nekem. Fodrászként dolgozom, Budapesten élek.

khcs interjú

Tanultad ezt a technikát vagy autodidaktaként alkotsz? Mikor és miért kezdtél el alkotni?

Nem tanultam sosem virágkötészetet, magamtól tanultam meg. Először dekupázsoltam, később egyszerűbb asztaldíszeket próbáltam készíteni, több-kevesebb sikerrel. Azután a sok gyakorlással egyre jobban ment. Hobbinak indult, de már picit több annál.

erdei málna

Honnan inspirálódsz?

A csoportból is inspirálódok, illetve a Pinterest-ről. Lemásolni sosem szoktam semmit és senkit, saját ötleteimet szoktam elkészíteni. Esetleg véleményt szoktam kérni a barátnőktől. Ha megveszek egy dobozt, vagy egy kosarat akkor nagyjából már tudom mi lesz belőle. De a sablonoktól is el szoktam rugaszkodni, készítettem már asztaldíszt bográcsba vagy sütöformába is.

erdei málna

Hogyan alkotsz?

Általában mindig van valami ötletem, ahogy időm engedi meg is szoktam csinálni. Munka után szoktam kézműveskedni szinte minden nap. Férjemtől külön erre a célra kaptam egy kis asztalt és esténként oda szoktam leülni asztaldíszt készíteni. Magam mellé rakom az alapanyagokat, ragasztópisztolyt, ollót. Ezután előbb mindig oda próbálom a virágokat az adott dobozba vagy kosárkába. Ha minden a helyén van és tetszik, akkor mindent ráragasztok a helyére.

erdei málna

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban?

Nagyon szeretek alkotni, mert kikapcsol. Nagyon szeretem csinálni. Nincs olyan, hogy jobb rész, esetleg mikor már a virág kerül bele, és már látszik mi lesz belőle talán az a jobb, de igazából az egészet szeretem csinálni.

erdei málna

Mi az, amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá?

Amire emlékszem az egy karácsonykor készült néhány asztaldísz ajándékba a családnak. Ezek egyszerűbbek, melyeket kisebb cserépbe készítettem és műfenyő ágakkal volt díszítve. Egy szál hosszú gyertya volt benne.

erdei málna

Melyik a kedvenc alkotásod?

Hát ez elég nehéz kérdés, mert rengeteg asztaldísz kedvenc lett. Talán a mostani tündérkert lett a legkedvesebb a számomra a színei miatt és a kis édes tündér figura miatt.

erdei málna

Miért léptél be a Kreatív hobbik csoportba? Miért szereted? Mit adott neked a csoport?

A csoportról ismerősöktől és barátnőktől hallottam. Azért léptem be, mert elkezdtem készíteni az asztaldíszeket, később adventi koszorúkat, kopogtatókat és a barátnőim mondták, hogy lépjek be és tegyem fel a képeket az alkotásokról. Nagyon szeretem a csoportot, mert sok gyönyörű alkotást osztanak meg a csoporttagok nap, mint nap. A hosszú idő során barátnőket is szereztem, amit szintén a csoportnak köszönhetek. Biztatást, barátságot, inspirációt kapok minden nap a csoporttól.

erdei málna

Alkotáson kívül mivel töltöd az időd?

Fodrászként dolgozom és mellette a család is nagyon fontos számomra. Plusz az alkotás. Ezen kívül már nem nagyon marad szabadidőm.

erdei málna

Hol lehet téged megtalálni, mik a terveid?

Egyelőre csak Facebook-on lehet megtalálni Erdei Málna néven. A későbbiekben szeretnék esküvői dekorációkkal is komolyabban foglalkozni, ezért az utóbbi időben ezen a téren is elkezdtem magam fejleszteni.

málna dekor

 

Sok sikert kívánunk Málna a továbbiakhoz! 🙂

Az interjút készítette: Aradi Mónika „Panda Kreatív”