A múlthónapban elindított interjú sorozatunk alanyai a csoport tagjai közül kerülnek ki, lehetnek hobbi alkotók, kezdő vállalkozók, profi alkotók egyaránt. Találjátok ki, hogy a következő interjú alanyunk, Kalmár Lajos a Luidoit megálmodója melyik kategóriába sorolható.

luidoit interjú

forrás: facebook.com/luidoithu

Mesélj egy kicsit magadról.

Kalmár Lajosnak hívnak, Győrben élek feleségemmel és két éves kislányommal, raktárosként dolgozom.

Tanultad ezt vagy autodidaktaként alkotsz? Mikor és miért kezdtél el alkotni? 

Ezt autodidaktaként csinálom, sosem tanultam ezen a vonalon. Remek kérdés, hogy mikor is kezdtem el. Valahogy mindig is jelen volt az életemben a kreatívkodás. Picinek „nagyon komoly” szinten kreáltam különböző lego építményeket. 🙂 Általános iskolában rengeteget rajzoltam, versenyeken is indultunk, indultam. Később több évig zenéltem, ami szintén nem kevés kreativitást igényelt. Jelen formájában néhány éve kezdtem el foglalkozni az alkotással, amikor háttérbe szorult a zenélés és le kellett kötni a felesleges energiáimat. A miért nagyon egyszerű. Szeretek alkotni, új dolgokat létrehozni, szép és hasznos dolgokat csinálni.

luidoit interjú

forrás: facebook.com/luidoithu

Honnan inspirálódsz? 

A környezetemből, különböző kreatív csoportokból, internetes oldalakról. Igyekszem meglátni a lehetőséget a dolgokban. Nemrég épp egy utcai szemetest fotóztam ötlet gyanánt, tegnap pedig a lányommal játék közben jött az ötlet, amikor építőkockáztunk.

luidoit interjú

forrás: facebook.com/luidoithu

Hogyan alkotsz? 

Megnézem éppen mire van szükségem, vagy mit lehet ajándékba készíteni. Ha épp nincs szükség ilyesmire vagy alkotói válság van, akkor jön a https://, hogy később mi lehetne hasznos. Ezt követően megtervezem az alapanyagokat, méreteket, színeket, utána pedig az egyes munkafolyamatokhoz előkészítem a terepet és az eszközöket. Általában az előtérben kezdek és szobában végzek.

luidoit interjú

forrás: facebook.com/luidoithu

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban?

Az összeszerelési folyamat a kedvencem. Ilyenkor már túl vagyok a csiszoláson és ahogy állnak össze a rendszer darabjai az addigi káoszból, az egy nagyon felemelő élményt ad nekem. Másodsorban megemlíteném a pirográfiát is, most ismerkedek vele, nagyon szép dolgokat lehet vele alkotni.

Mi az amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá?

Az elsők között egy mini játszótér volt az egyik projekt, mászókával, hintával. A füvet zöld ételfestékkel színezett rizsből készítettem, a mászóka fa pálcikákból és spárgából volt, a hinta fa pálcikákból és vékony láncból állt össze.

Melyik a kedvenc alkotásod? 

Valahol mindegyik az. Ha ki kel emelni egyet, akkor talán a bortartó lenne az, de nem könnyű a választás.

luidoit interjú

forrás: facebook.com/luidoithu

Miért léptél be a csoportba? Miért szereted? Mit adott neked a csoport?

Kreatív csoportokat kerestem éppen, hogy tanuljak, új ötleteket szerezzek, új technikákat ismerjek meg. Akkor találtam a csoportra. Rengeteg remek ötlet kerül fel nap mint nap, nem győzi az ember a fejét kapkodni. Számos segítőkész ember van a csoportban, akihez eddig fordultam mindig készséggel mutatta meg a technikai alapokat, merre, hogyan induljak. Én is szerettem volna megmutatni alkotásaimat, mert a visszajelzésekből is rengeteget tanulhat az ember, erre itt remek lehetőség adódik.

Alkotáson kívül mivel töltöd az időd? 

Családommal vagyunk együtt, kislányunkat próbáljuk terelgetni. Barátaimmal pedig asztaliteniszezni szoktunk.

luidoit

forrás: facebook.com/luidoithu

Hol lehet téged megtalálni?

Az alábbi linkeken lehet elérni:

Facebook oldalam

Instagram profilom

Web oldalam

 

Köszönjük az interjút!

Az interjút készítette: Aradi Mónika “Panda Kreatív”