Születés- és névnapok ünneplésére gyűlt össze a család a minap, és szóba került a fekete köpeny. Ez a ruhadarab 16 éve került be az életünkbe, és azóta a családi kreativitás szimbólumává nőtte ki magát.

Annó Dani fiamnak varrtam, mert akkoriban a Gregorián volt az egyik kedvenc együttese, és úgy érezte, feltétlenül szüksége van egy olyan csuhára, amilyenben ők is pompáznak a CD-jük címoldalán. Így aztán némi fejtörés és szabásminta módosítás után elkészült a nagy mű, amelyet lelkesen viselt is otthon – sőt, a bolondballagásán is abban vonult fel.

Utána Dani elkerült az egyetemre, a köpeny pedig néhány évig odahaza pihent, a szekrényben. Amíg aztán hirtelen érdeklődés támadt iránta, és az évek során a legkülönbözőbb szerepkörökben tűnt fel, Dani és hasonló korú unokatestvérei életében.

Az egyikük Python professzor volt benne, a másik Sith lord, a harmadik Hamlet apjának szelleme. De volt varázsló és boszorkány köpenye is (a Macbethben).

És, természetesen, több alkalommal a halál is ebben jelent meg különböző Halloween ünnepeken. A legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor egy valódi kaszával párosult. Elszánt unokaöcsém inkább gyalog ment végig a fél városon (mert a járművekre nem engedték fel még a szétszerelt kaszával sem), de nem mondott le hatásos fellépésről 😀

Néha azt sem tudjuk a köpenyről, éppen kinek a szekrényében lapul, de végül mindig előkerül, ha szükség van rá. Mint ahogy most is, amikor ismét Halloween partira indul majd.

Egy fekete köpeny, amiből szinte bármi lehet

Azért persze vannak a Halloweennek kevésbé „vérfagyasztó” megnyilvánulásai is. Fekete és narancs, mint fő színek, faragott tök, pókok és sejtelmes fények az éjszakában, ezekkel a motívumokkal számos remek dekoráció készíthető.

A tökfejeim idén dugószeletekből és egy kis festékből készültek, és nyaklánc medál lett belőlük.

A játékok a kupakból készült pókok képviselik, amelyekkel remek versenyfuttatást lehet rendezni az asztalon vagy a padlón, csak bírja tüdővel az ember.

Természetesen a festett kavics sem maradhat el az alkotások közül.

Aki pedig további ötleteket szeretne, akár a tavalyi Halloweenre készült dekorációimat is megnézheti.

Ti mivel dobjátok fel idén a Halloween-partit?

Orsi (blogger)