Legyen az a csomagolás során megmaradt, vagy karácsonykor a csomagokról óvatosan lefejtett és félretett csomagolópapír, a kérdés fennáll: Mit kezdjünk vele?

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, így szilveszter előtt: ne vásároljunk szerpentint és konfettit, helyette készítsük el magunk a használt csomagolópapírokból. Akinek van otthon iratmegsemmisítője, az máris remek helyzetben van, csak le kell “darálni” a papírt, és a színes csíkok máris rendelkezésre állnak a dekoráláshoz. A hosszú darabokat a szerpentinhez hasonlóan használhatjuk, a rövideket egyszerűen szórjuk szét a büféasztalon, ahol vidám színekkel dobják fel a dekorációt. (Ha nincs otthon gépi eszköz, marad az olló. Kissé babrásabb ugyan, de befoghatjuk a családtagokat is. Legfeljebb nem lesz egyenletes a szalag, de egy pohár pezsgő mellett már ki bánja!)

Szilveszteri hangulat papírfecnikkel (onegoodthingbyjillee.com)

A konfetti készítéshez meg ott van a lyukasztógép. És végre egyszer a gyerek is annyi papírt lyukaszthat, amennyit csak akar 😊

A felaprított papírt csomagolóanyagként is használhatjuk, például a törékeny karácsonyfadíszek dobozának kitöltésére, vagy saját ajándékkosarak kibélelésére húsvétkor vagy év közben bármikor.

Papírcsíkok csomagolóanyagként (onegoodthingbyjillee.com)

Ha nagyobb darabokat sikerült megmenteni, amit nem akarunk összevagdosni, használhatjuk dekorálásra is. Bevonhatjuk vele a polcok belsejét – ezzel mindjárt az egész szobának is új hangulatot adhatunk.

Stílusváltás díszcsomagoló papírral (forrás: jewelsathome.com)

Vagy beboríthatunk velük egy sorozat dobozt – mindjárt másképp, egységesebben, festenek a polcon.

Felújíthatunk egy kissé kopott tálcát is, ha a rakodófelületét díszes csomagolópapírral dekupázsoljuk, de a csomagolópapír vidám színfolt lehet egy fiók belső lapjain is.

Farsangra vagy a nyári piknikekhez készíthetünk belőle kis zászlósorokat. Egy kifeszített spárga mentén félbehajtjuk a hosszú csíkokat, összeragasztjuk a két oldalt, és cikcakkollóval kivágjuk belőle a zászlóformát.

Hajtogathatunk belőle kisebb díszdobozokat, vagy borítékot, képeslaphoz dekorációt. Ehhez érdemes a teatasak hajtogatás vagy teabag folding keresőszavakat beírni a böngészőbe. Rengeteg remek ötletet és példát találhatunk.

 

A díszdoboz hajtogatás igazán praktikus (és élvezetes) hobbi

De készíthetünk belőle memoryt is, amit aztán a legközelebbi családi vagy baráti összejövetelen mindjárt ki is próbálhatunk.

Ha van otthon fóliázó gépünk, pillanatok alatt elkészülhetnek a vidám tányér- és poháralátétek, amivel egyedi hangulatot adhatunk egy-egy alkalmi terítéknek.

Tányéralátét házilag (forrás:https://uptodateinteriors.com)

Használhatjuk scrapbook és art journal alkotásokhoz, és persze remek képeslapokat is alkothatunk belőle. Születésnapra, névnapra, húsvétra, karácsonyra, vagy akár csak úgy, hogy örömet szerezzünk valakinek.

A díszes csomagolópapír remek barkácsalapanyag. Ne dobjuk ki, inkább törjük egy kicsit a fejünket, mire is használhatnánk. Az ötleteiteket örömmel várjuk itt, a blog alatti hozzászólások rovatban.

BUÉK – azaz Barkácsolós Új Évet Kívánunk!

Orsi és a teljes KHCS csapat