Végre megérkezett a nyár! A hosszú, hűvös tavasz után már igazán vártam, és tényleg örülök is neki, csak hát azok a fránya szúnyogok olyan ünneprontók.

A múlt héten, amikor a Kórusok éjszakáján jártam, egy lekövezett, belvárosi belső udvarban agyon csípkedtek bennünket, miközben próbáltuk a zenét élvezni – és szegény kórustagok próbáltak gondtalanul énekelni.  

Úgyhogy kutakodtam egy kicsit a neten, és találtam is egy gyors és egyszerű szúnyogriasztó gyertyát, ami házilag is elkészíthető, és még mutatós is.

Nem kell hozzá más, csak befőttesüveg (minél egyedibb, annál jobb), úszógyertya, citrom, lime, bazsalikom és lemongrass (indiai citromfű) illóolaj (ami nem tévesztendő össze a Magyarországon jól ismert, szörpnek is kitűnő, citromfűvel vagy melissával).

szúnyogriasztó gyertya

kép 1 / 1

ötlet és forrás: www.thecountrychiccottage.net

Szeleteljük fel a citromot és a lime-ot, majd tegyünk belőlük néhány szeletet egy befőttesüvegbe (1 citrom és 1 lime 2 üveghez elég). Tegyünk a tetejére néhány ágacska bazsalikomot. Öntsük fel vízzel a befőttesüveg menetes szájáig. Adjunk hozzá 10-15 csepp lemongrass olajat, és keverjük el.

Helyezzük bele az úszógyertyát az üvegbe, gyújtsuk meg, és élvezzük a szúnyogmentes nyári estét.

Olyan egyszerű, és annyira mutatós is. Én biztosan kipróbálom! Ráadásul, ha lezárom a tetővel, akkor még szállítható is, vihetjük vízparti bulihoz, vagy ajándékba, ha meghívottként megyünk egy vendégségbe.

Orsi (blogger)