Az előző blogbejegyzésemben egy kis “túlélő kalauz”-ba burkoltan írtam meg első élményeimet. A toszkán táj és a a remek hangulat úgy elvarázsolt, hogy alkotó tevékenységünk bemutatására nem is maradtak szavaim. Ezt pótlom be most.

A tábor egyik célja a Pentart termékek bemutatása és kipróbálása volt. Szakmai vezetőnk, Lakber Zoli, segítségével többféle érdekes anyaggal is dolgoztunk. Erről az ő blogjában részletesen is olvashattok.

Röviden összefoglalva, első alkotásunk egy reneszánsz táca volt, amely pouring lakk és csillogó gél segítségével készült, a végső simításokat befejező viasszal megadva.

Fázisközi száradás

kép 1 / 2

A következő alkotónapon továbbra is a középkorban maradva, reneszánsz jellegű fatábla készült, stencil és maszkológél izgalmas kombinációjával, amihez a kézügyességünket és egyedi dekorációs ötleteinket is bevetettük.

maszkolás

kép 1 / 2

Nagy siker volt a pisai tengerparton gyűjtött fehér kavicsok dekorálása transzfertechnikával. A tintasugaras nyomtatóval készült színes képekről ugyan kiderült, hogy nem megfelelőek ehhez a közeghez, de a lézernyomott, fekete-fehér képek remekül előjöttek a fehér háttéren. Ezt a technikát nem elsajátítani, hanem abbahagyni volt nehéz 😀

Kavicsok és falitáblák

kép 1 / 1

A legizgalmasabb kihívás a toszkán táj megfestése volt, akrilfestékkel. Hogy még izgalmasabb legyen a feladat, a színeket is a három alapszínből, pirosból, sárgából és kékből keverték ki az újsütetű festőpalánták. Ennek köszönhetően a képek színvilága is teljesen egyedi lett, mindegyik más, de mindegyik remek a maga nemében.

Tájképek - kinek-kinek személyisége szerint

kép 1 / 1

Én, a csoportból kilógva, inkább a kedvenc akvarellemmel alkottam. Az előzetes tervem az volt, hogy rengeteg képet festek majd, de a sok program és a jó ízű beszélgetések mellett csak néhány alkotásra futotta.

Igy alkotni jó

kép 2 / 2

És hogy mit alkottunk még? Jobbnál jobb útiterveket a szabad fél és teljes napok kihasználására, esténként pedig remek fogásokat is. Mert nem csak alkotással él az ember 😀 !

Nem csak alkotással él az ember

kép 1 / 1

A toszkán alkonyatban, olasz borok és vidám emberek társaságában elfogyasztott vacsorák igazán remek megkoronázásai voltak egy-egy napnak. A szívem máris visszahúz a Villa Casanovaba!

Búcsú Toscanától

kép 1 / 1

Orsi (blogger)