Ismét egy vendégbloggerünk alkotását mutatjuk be, fázisfotókkal. Barna Irént már egy korábbi riportból is ismerhetitek (itt olvashatjátok újra), a varrótű szakavatott ismerője, és két éve karácsonykor egy bájos angyalka elkészítését osztotta meg velünk. Most mikulásvirágokat készíthetünk az útmutatásával, melyeket asztali dekorációnak, díszcsomagoláshoz vagy akár karácsonyfadísznek is felhasználhatunk.

Az elkészítéshez csak egy kis filcanyagra, hímzőcérnára és pár szem gyöngyre van szükség, na meg a levelek, virágok sablonjára.

A kiszabott darabokat egy kis behúzással tesszük térhatásúvá. Az elkészítéshez a szár felől indulunk el a tűvel, és a sablonon szaggatott vonallal jelölt szakaszt fércöltéssel végig varrjuk (leöltök, majd néhány mm után visszaöltök). Ezt követően kicsit meghúzzuk a cérnát, ami beráncolja az adott szakaszt. Ha nagyon meghúzzuk, akkor erősen fog domborodni a levél, ha kevésbé, akkor szebb íve lesz.

Ezután következik a levelek egymásra helyezése. Ragasztóstift segítségével segíthetünk, hogy ne mozduljanak el a különböző méretű levelek!

Végül rávarrjuk a gyöngyöket, ezzel mindjárt a leveleket is egymáshoz rögzítjük. És máris kész az első virágunk. Akár a gyerekek is segíthetnek az elkészítésben, annyira egyszerű, és nagyon mutatós lesz az eredmény.

Orsi, blogger, Barna Irén vendégblogger útmutatása és fotói alapján