A szív minden időben a szeretet jelképe volt. Hiszen már a régi időkben is szív alakú mézeskalácsot hozott a legény a vásárból a kedvesének. És azóta is, hány hivatalos és nem hivatalos alkalom és lehetőség van arra, hogy a szív formát segítségül hívva jelezzük párunk, barátnőnk, édesanyánk felé az érzéseinket. Nem csak február közepén, de egész évben, bármikor megtehetjük ezt. Hogy hogyan? Íme, néhány összegyűjtött ötlet a számtalan lehetőség közül.

1 – Ennek a szívnek az elkészítésében a gyerekek is részt vehetnek. Botokat gyűjteni, festegetni igazi gyerekjáték. A megfelelő méretű ágak összekötözgetéséhez azonban már elkel egy felnőtt segítsége is.

Forrás: farmfoodfamily.com

2 – Szívekből készült koszorú akár egész évben is díszítheti a lakást, vagy a bejárati ajtót.

Forrás: thecraftyblogstalker.com

3 – Egyszerű, házilag (például dekorgumiből vagy vastag spárgából) elkészíthető nyomda és egy szív alakú stencil kell csak ehhez a dekoratív képeslap mintához.

Forrás: www.linesacross.com

4 – Harmonikába hajtjuk a papírt, aztán félbe, és összeragasztjuk. Akár egy egész girlandot is fűzhetünk az így készült szívekből.

Forrás: www.youshibaodian.com

5 – A sokoldalú WC-papír guriga. Ez alkalommal szívformára alakítva, pecsétnyomóként. Az így készült szív mintás csomagolópapír igazán remek kiegészítése egy szívből jövő ajándéknak.

Forrás: ww7.inlieuofpreschool.com

6 – Egy kis papír, némi hímzőcérna, és egy apróság, amit a szívbe rejtünk.

Forrás: thenshemade.com

7 – Egy újabb ajtódísz. A szívek ezúttal vidám mintás csíkokból készültek.

Forrás: thehybridchic.com

8 – Papírfonással foglalkozók előnyben. Nekik már kisujjukban van a pálcák sodrása, de persze kezdők számára sem kíhívás egy hurkapálca segítségével ilyen vidám színes rudacskák csavarása, amiket aztán felragaszhatnak egy alátétlapra.

Forrás: thecraftyblogstalker.com

9 – Csíkokból készült szív alakú lógók, akár könyvjelzőnek vagy ajándékkísérőnek is megfelelő.

Forrás: thecraftyblogstalker.com

10 – Egy fa alap és egy kis dekorgumi segítségével elkészített nyomdával bármikor odapecsételhetünk egy kis szivecskét a jó kívánságunk mellé.

Forrás: fancylittlethings.com

11 – Na, ennél az alkotásnál már a színek összeválogatása is igazi türelemjáték. Aztán kiverni a formát szögekkel és minden rendszer nélkül rátekerni a fonalat (vagy kilyuggatni és kivarrni) – hát igen, időnként meg kell dolgozni az eredményért. De milyen mutatós!

Forrás: karenkavett.com

12 – Kezdjük a napot egy kis kényeztetéssel… Vigyük ágyba a reggelit a párunknak, és kedves meglepetésként dekoráljuk a teafiltereket piros szivecskékkel.

Forrás: www.thekitchn.com

13 – … és fejezzük be egy vidám koktéllal. A zseniliadrótból hajtogatott szívek mindjárt pohárjelölőként is funkcionálhatnak.

Forrás: nlc.hu

Te milyen szívvel csempészel örömet szeretteid életébe? Oszd meg velünk is!

Orsi (blogger)