A munkámból kifolyólag elég sokat böngészek a neten, és bizony előfordul hogy “félrelépek”. De, mint tudjuk, minden rosszban van valami jó! Meglátok egy képet, egy ötletet, és hirtelen beugrik egy téma. Így született ez a bejegyzés is, amelyben  a bontott téglák új életéről gyűjtöttem össze néhány szellemes ötletet.

Kertes házakban, főleg, ha kicsit régebbi évjaratúak már, szinte mindig megtalálható egy kupac felhalmozott tégla, ami „biztosan jó lesz majd valamire“, vagy egy lebontásra váró épület, ami csak azért áll még mindig, mert nem tudjuk, mit is csináljunk majd a bontásból kikerülő téglával.

Nézzünk hát körül a kertben friss szemmel. Mire is használhatjuk a téglákat?

Építhetünk a téglából tűzrakó helyet, kirakhatjuk vele a főbb ösvényeket, esetleg csak a szegélyét vagy a kert egy részét.

Építhetün téglából tornyot a madáretetőnek, vagy magaságyást, ami garantáltan hosszú évekig megkímél minket a hajolgatástól, esetleg körbe keríthetjük vele a homokkozót. Készülhet belőle szegélysáv a virág- vagy zöldségágy köré.

Forrás: diyncrafts.com

A rovarház, népszerű nevén darázs-garázs, szintén remekül és gyorsan elkészíthető  néhány tégla és egy maréknyi nádszál segítségével.

Forrás: homesthetics.net

A téglára festett zöldség és fűszer jelölőket garantáltan nem növi be  a fű, és nem túrják ki a vakondok.

Forrás: diyncrafts.com

Aki pedig kicsit kreatívabb hasznosításra vágyik, az készíthet „mozaikot“ a színésre festett téglákból…

…használhatja partikon, asztal jelölőként…

…de akkár berendezheti vele a kerti „könyvtárat“ is. Csak egy kis festék és egy kis fantázia kell hozz!

Forrás: recyclart.org

Jön a tavasz, érdemes nekilátni a kert csinosításának!

Orsi (blogger)