Meg persze bármilyen más fagyi is. Én legalábbis igazi fagylaltrajongó vagyok. És mikor, ha nem most, amikor végre itt az igazi nyár. 30-35 fok, ami még a vízparton is soknak tűnik olykor, de egy panellakásban egész biztosan. Úgyhogy meg is érdemel az ember egy kis nyalánkságot ilyenkor.

Az interneten találtam is egy érdekesnek ígérkező receptet – üdítőitalos fagylalt.
2 csésze 30%-os tejszínt felverek, belekeverek 4 dl cukrozott sűrített tejet, és egy doboz üdítőitalt, Mountain Dew-t Fantát, Pepsi-Colát, ki milyen ízt kedvel. Én például alkoholmentes grapefruitos sörrel készítettem. Néhány óra a fagyasztóban, és már kóstolhatom is, hogy mi sül (akarom mondani, fagy) ki belőle. 😀

Üdítőital helyett más, kedvünkre való ízesítőket is tehetünk a tejszínes, sűrített tejes alapba. Keverhetünk bele vaníliáscukrot és csokichipset, bogyós gyümölcsöket, epret, összetört Oreo kekszet, csokichips-et és menta kivonatot, felnőtteknek akár egy kis édes vörösbort vagy más aromás alkoholt is.

Fagyaszthatjuk egy sima fagylaltosdobozban (újrahasznosítás 😀 ), beletölthetjük joghurtos poharakba, vagy a boltban kapható pálcás-fagyi formákba, de nyári szülinapokon, ünnepi desszertként, torta helyett, egy (vagy több) nagy méretű homokozóformában is készülhet a fagylalt. Nálam egész készlet különböző alakú homokozóforma van a konyhában – hal, teknősbéke, napocska, tengericsillag, mozdony -, nyáron fagyi, télen puding készül belőle kicsik és nagyok örömére.

A különböző alakú jégkocka tartókban is fagyaszthatunk falatnyi adagokat, amivel pl. tortát vagy gyümölcssalátát díszíthetünk.

Tegnap egy vendégségben pedig fagylalttal és tejszínhabbal töltött képviselőfánkot tálaltak fel. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem volt ideje felolvadni a fagyinak! 😊

Orsi (blogger)