Ilyenkor, decemberben, sok helyen szülők és gyerekek együtt alkotnak, készítenek dekorációkat, ajándékokat a hosszú téli estéken. Mostani cikkünkben ehhez a barkácsoláshoz adunk egy ötletet. A hóember a tél legjellemzőbb szimbóluma. Ha odakint nincs még hó, annál inkább érdemes a havas táj hangulatát, illúzióját becsempészni a lakásba, néhány vidám, jengából készült hóemberrel.

Nézzük hát, hogy is készítette őket, Linda, egyik vendégbloggerünk.

A jenga hóember ötlete a Pinteresten jött elém, de egy kicsit változtattam rajta. Az első képen az ötlet van, ahhoz lehet viszonyítani a saját ízlésre formálást, és annak menetét.

Forrás: Pinterest

Játékboltban vettem egy doboz JENGA társasjátékot, amely sok-sok fából készült téglatestet tartalmaz. (Barkácsolás előtt gyorsan játszhatunk is még néhány parti jengát!).

Érdemes körülnézni a gyerekszoba mélyebb bugyraiban is, előfordulhat, hogy ott hever elfeledve egy készlet jenga, amivel nem szokott játszani senki. Előrelátó emberek lomtalanításkor, vagy bolhapiacon járva is beszerezhetnek jenga darabokat.

Lefestettem minden darabot fehér akrilfestékkel.

Amíg száradt a festék, addig fekete dekorgumiból kivágtam a kalapokat, majd felragasztottam őket.

Ezután következett a szemek és szájak megrajzolása, fekete alkoholos filccel (ügyesek festékkel is festhetik). A sárgarépa orrokat én szintén filctollal rajzoltam, de ezt is festhetjük akrilfestékkel és vékony ecsettel.

Az arcpírt púderbe mártott fültisztító pálcikával vittem fel, csak maszatolás, semmi nagy faxni. Az arcok megrajzolásánál nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, így válik minden hóember egyedivé, saját személyiséggé.

Sálakat organzaszalagból csináltam, (lehet más vékony textilből is). Hogy ne csússzon le, hátul egy kis helyen kétoldalú ragasztóval rögzítettem a hóemberhez.

Dekorációképpen, a Jenga egyik sarkába hópelyhet pecsételtem, majd a fekete filctollal megrajzoltam a hóember „kabátjának” a gombjait.

A kalapok egyik csücskébe ragasztópisztollyal kevés zöld mohát ragasztottam, amire egy-egy fehér fél tekla gyöngy került, szintén ragasztva. Ezek nekem a fenyőágat és a hópelyhet jelképezik.

Az elkészült hóemberek fele-fele arányban kaptak akasztót, illetve mágnest, így a gazdája majd eldöntheti, hogy fenyőfa dísz, ajándékkísérő vagy hűtőmágnes lesz a hóemberek további élete.

 

Ha egyszer már nekiállunk, érdemes sorozatgyártásba kezdeni. Az osztálytársak, munkatársak, segítőkész szomszédok, jóbarátok, még a boltajtóban őrt álló ismeretlen biztonsági őr is biztosan örül, ha a kezében nyomunk egy darabot 😊

Békés advent készülődést kívánunk mindenkinek!

Orsi (blogger) és Linda (vendégblogger)