Mondhatnám, hogy Valentin-nap alkalmából választottam ezeket a szív alakú csokibombákat a cikkem témájául, de én egy-egy kiemelt nap helyett inkább Boldog Mindennapot! szeretek kívánni, ha meglepem valamivel egy jó barátomat. És hát ki ne szeretné a forró csokit? Amit odahaza is elkészíthetünk, és nem csak zacskós csokiporból, de házilag készült forrócsoki-bombából is. Lássuk, hogyan is készül a csokibomba.

Olvasszuk meg a tortabevonót a mikróban, vagy vízfürdőn, többször megkevergetve, majd a megolvadt csokoládéba keverjünk bele apróra tört darabokat, és kevergessük, amíg azok is felolvadnak.  Egyszerre mindig csak kis adaggal dolgozzunk, hogy a tálban ne szilárduljon meg, amíg a csokiformákat készítjük.

A szilikon forma mélyedésébe tegyünk egy kanál csokoládét, és egy tiszta ecsettel vagy a kanál hátuljával egyenletes vastagságban oszlassuk el a forma falán. Ismételjük meg ezt azt összes mélyedéssel.

Tegyük formát a fagyasztóba kb. 10 percre, vagy amíg a csoki megkeményedik. Közben a következő szilikon formát is kikenhetjük a csokoládéval.

Készítsük elő a mini marshmallowt, a kakaóport, egy kevés langyos, olvadt csokoládét és egy tiszta ecsetet.

Vegyük ki az egyik szilikon formát a fagyasztóból, és óvatosan nyomjuk ki belőle a csokiformákat. Minden második formába tegyünk néhány szem marshmallowt és egy kevés kakaóport, majd fedjük le egy másik csokiformával, és az ecsettel kenjünk olvadt csokoládét az érintkezési vonalra. Igyekezzük minél kevesebb csokit használni, és minél simábban elkenni.

Ha extra hatást akarunk elérni, díszíthetjük a tetejét csokireszelékkel, színes tortadarával, olvasztott fehércsoki csíkokkal.

Egy lapos dobozban egymás mellé helyezve tegyük vissza a csokibombákat a fagyasztóba, és hagyjuk ismét alaposan megkeményedni. Tálalásig (vagy ajándékozásig) tartsuk hideg helyen.

Ha eljött a kényeztető csokizás ideje, dobjuk a csokibombát egy csésze forró tejbe, és kevergetve hagyjuk felolvadni. Aztán már nem marad más hátra, mint hogy élvezettel eliszogassuk!

Kellemes csokizást!

(A fényképekért köszönet Bata Mariannának.)

Orsi (blogger)