Az ajándékozásban az a legjobb, hogy az örömszerzéshez még különleges alkalom sem kell. Sőt, különleges ajándékra sincs hozzá szükség.  Egy szép madártolla, amin keresztül látható a szivárvány, egy kis szelet csokoládé, egy vidám ceruza, ami örömet szerez a kicsiknek, a kedvenc versünk, ami elmondja helyettünk, hogy mit is érzünk a másik iránt, vagy néhány gomb a kedvenc színében…

Az ajándéknak nem az értéke számít, sokkal inkább az üzenet, hogy gondoltunk a másikra …  hogy gondoltak ránk. És ezt sokszor nem is az ajándék, hanem a körítés fejezi ki. Ahogy az ajándékot átadjuk.

Korábbi bejegyzéseinkben már olvashattatok kreatív ajándékozási ötletekről (a bejegyzés alatt listába is szedtem őket). Most azt szeretném elmesélni, amit még édesanyámtól tanultam: ajándék keresés egy kincses térkép segítségével. Remek játék egy esős napon a lakásban, vagy egy buliban a kertben vagy a közeli kiserdőben.

A térkép megrajzolása az ajándékozó számára szórakoztató. A fürdőkád a térképen egy tó, a kályha vagy radiator tűzhányó, a magas szekrények a hegyek. A kerti ösvény a térképen látható út, a térképen jelzett erdő a nagy cseresznyefa, a hegyvonulatok lehetnek a komposztdombok, vagy magaságyás. Csak fantázia kérdése, ha régi típusú kincskereső térképet akarunk rajzolni. Amiről persze nem hiányozhat a nagy X-szel jelölve a kincs helye sem!

Vagy készíthetünk több kisebb, valósághűbb térképvázlatot is, amelyek mindig egy lépéssel visznek tovább, és meg kell keresni a következő térképdarabot, és a következőt, a következőt… Persze az utolsó térkép aztán itt is elvezet a kincshez, ami ilyenkor már akár egy fületlen gomb is lehet, hiszen az ajándék igazából maga a játék volt.

Próbáljátok ki! Ha szerencsétek van, a család többi tagja is rákap majd, és remek perceket tölthettek egymás térképeinek a megfejtésével.

Orsi (blogger)

Korábbi bejegyzések az ötletes ajándékozásra:
Irány Disneyland
Kaparós sorsjegy
Köszöntő nem csak eszperente nyelven
Nagy dobozban kis ajándék
60 év, 60 emlék
Egyedi naptár 
Mi készült ebből?
Kuponok
500 Ft, és ami belefér