Kezdődik azzal, hogy látsz egy nagyszerű és főként egyszerűnek tűnő ötletet a Pinteresten.

Előveszel hozzá a szekrényből barna kartont, vonalzót, ollót, szikét, ragasztópisztolyt, filctollat, ceruzát, natúr kötöző zsineget, kiborítod a gombos dobozt apró zöld, piros arany színű gombokért, és nekilátsz.

Levágod A5-ös méretre a kartont, és félbehajtva megszemléled mekkora szarvas fog ráférni. Ceruzával halványan előrajzolod a kontúrt, amire majd a zsineget fel kell ragasztanod. Végigfektetve a vonalon a zsinórt, méretre vágod.

Először a fejénél rögzíted egy pici ragasztóval.

A füleit én külön ragasztottam össze, nyolcast tekerve a zsinórból és azt ragasztottam a helyére. Ezután kerül rögzítésre a szarv vonala.

Ahogy precíz barátnőm mondaná, a milliméter negyedének a fele ragasztóval megkened a zsinór belső felét, és odanyomod a helyére. Erre azért van szükség, mert nem túl esztétikus, ha a ragasztópisztolyból kinyomott ragasztópötty ott díszeleg a papíron.

Kiválasztasz egy méretben odaillő csinos piros gombot, orrnak. Szintén odaragasztod. Filctollal rajzolsz két szép, bágyadt tekintetű Rudi-szemet.

Majd a karácsonyi gömböknek szánt gombokat is a helyükre ragasztod … ha, ugye, találtál színes gombot. Mert ha úgy jársz, mint én, akkor csak keresed, és nincs! De nem kell kétségbe esni ebben az esetben sem, hiszen a kicsi fehér gombokból lehet kicsi színes gombokat létrehozni némi piros, zöld vagy arany színű akrilfestékkel, illetve esetemben körömlakkal, mert ugye szegény ember vízzel főz, vagyis azt használ, ami van otthon. Így történt, hogy fogtam néhány fogpiszkálót, a gomblyukakba tűztem és lelakkoztam színesre a gombokat. Mivel mindez advent 2. vasárnapján történt, pont volt az asztalon egy szűz teamécses, amibe beleszúrtam a fogpiszkálókat amíg száradt a lakk. Kicsit lukas lett a viasz, de ha meggyújtom úgyis összeolvad majd. J

A még nedves aranyszínű lakkra szórtam egy pici arany csillámport, mivel azt is találtam a körömdíszítő készletemben. Az így előállított színes gombokat száradás után felragasztottam gömbnek a szarvas agancsára, majd filctollal rajzoltam nekik zsinórt és kis masnit is.

Végül tollal ráírtam, hogy „Boldog karácsonyt!” illetve egy másikra ragasztottam egy aranyszínű „Merry Christmas!” feliratot kinek a pap, kinek a papné címszóval.

Halk figyelmeztetés: Úgy kezdődik a cikk, hogy az ember talál egy egyszerűnek tűnő ötletet… Nem nyelvbotlás volt az óvatos fogalmazás. Számítsatok rá, hogy a kép és a leírás alapján is egyszerűbbnek tűnik, mint amilyen! A spárga megfelelő vonalba állítása és felragasztása jelent némi kihívást. A feladat leginkább türelmes embereknek való, akik élnek-halnak az aprólékos feladatokért!

De ha sikerül kivitelezned, akkor büszkén bezsebelheted a dicsérő szavakat, amelyek tutira nem maradnak el!  

Batta Marianna, vendégblogger