Mit csinál az ember lánya, ha hirtelen játszóruhát kell varrnia egy kétévesnek? Előkapja a “rongyoszsákot”, és megnézi, mi terem benne.

Én a maradék anyagokat előszeretettel elteszem, hogy később például kisebb-nagyobb zacskókat, zsákokat varrjak belőle. Ezeket például utazásnál a holmik szortírozásához szoktuk használni, de környezetvédő ajándékcsomagolásra is nagyon alkalmasak.

Persze van olyan anyag, aminek aztán “nemesebb” szerep jut. Kispárna huzat lesz belőle, vagy babaruha, esetleg asztalterítő vagy gyerekjáték… A lehetőségek tárháza végtelen.

Az anyagdarabok között keresgélve akadt a kezembe egy vékony, könnyű anyagból varrt “török bugyogó”. Pont a lágy anyag okozta a vesztét, mert egy nagy szakadás miatt kellett megválnom tőle – egy játszóruha viszont éppen kitelt belőle. Nem is volt szükség nagy átalakításokra.

Levágtuk a nadrág szárait annyira, hogy a gyereknek kb. a lábszárközépig érjen, és készen is voltunk a szabással. A derékrészből hónaljig érő felső rész lett, éppen csak egy megfelelő méretű gumit kellett behúzni a meglévő gumiházba.

A nadrágszáraknál szintén gumiházat varrtunk, hogy összehúzzuk a lobogó anyagot. Az eredeti nadrág derekán lévő vékony kötőpántból lett az új nadrágruha gombolható kantárja, még két gomb, és íme, már el is készült a remek, szellős játszóruha.

Az csak használat közben derült ki, hogy a két hatalmas bevarrt zseb, ami a régi nadrágból maradt meg, micsoda plusz érték. A gyerekruhákon, ha van is zseb, az csak icike-picike, ebbe viszont mindenfélét bele lehet pakolni!

Megjegyzés: Ha kislánynak varrjuk a nadrágot, különösen hasznos a gumival összehúzott nadrágszár, mert így nem megy bele a homok a kicsi bugyijába, amikor a homokozóban ül – és esetleg magát temeti be éppen a homokkal, amit a mi kis fotómodellünk nagy előszeretettel csinált.

Annyira bevált ez a kis játszóruha, hogy már készülünk is a következőre. Annak jóval rövidebb lesz a szára, igazi kis buggyos bugyogós nadrág, a vállrészénél viszont szélesebb ejtett vállas pántot varrunk, hogy tartós napsütésben is jól védje a kicsi bőrét.

Jó varrogatást, és főleg hőguta mentes vidám játékot kívánunk mindenkinek!

Orsi (blogger)