A LEGO az a játék, amely az élet valamely szakaszában szinte minden gyerekes család házában megjelent. A lelkes, majd már kevésbé lelkes szülők sorba vásárolták az újabb és újabb készleteket, amivel a kereskedelem csábítja a gyerekeket. De mit csináljunk, ha már nem érdekes a LEGO Barbie-palota vagy az 1000 éves sólyom. Az is gyakori, hogy egyszerűen elveszik a készletből néhány fontos darab, és az eredeti ötletet már nem lehet összeállítani. A LEGO kockák meg csak gyűlnek, gyűlnek.

LEGO-ból persze bármit lehet építeni, nem csak azt, ami a dobozra van rajzolva. Az én gyerekkoromban még nem is voltak ilyen készletek, csak további téglákkal, háztetőkkel, ajtó, ablak formákkal bővítettük a LEGO készleteinket.

Vajon mi mindenre használhatjuk még a LEGO-kockákat? Összegyűjtöttem a netről néhány jópofa ötletet.

Szimmetriajáték kicsiknek

Forrás

 

Betűk, számok gyakorlása kisiskolásoknak

Forrás

Útvesztő

Forrás

Vagy egyszerűen csak ragasszunk fel a falra, vagy a szekrény oldalára egy-két legoalapot, és bármikor kéznél lesz egy kis játékra, dekorációhoz.

Forrás

Készülhet belőle akár egy szép falikép is

Forrás

Ha a szobaajtó külső felére ragasztjuk, akkor névtáblának is használható, de a kamasz gyerekünk egyéb üzeneteket is kirakhat rajta. (Tinédzserek kedvelt felszólítása a “Belépni tilos!” 😀 )

LEGO falipolc

Forrás

Tároló, konyhai eszközöknek írószerekenk, fürdőszobai kellékeknek

Forrás

Fülbevaló extravagánsoknak

Forrás

Lego figura, mint kábeltartó

Forrás1

Forrás2

Ajándékdoboz

Forrás

Poháralátét

Forrás

Szalvétatartó

Forrás

Neked milyen ötleteid vannak a LEGO-kockák újrahasznosítására?

Orsi (blogger)