December elején már kezdjük díszíteni a lakásokat is. Elővesszük a hagyományos díszeket, amelyek évek, esetleg évtizedek őta megvannak már, és hozzátartoznak az ünnep hangulatához.

De ugyanúgy az advent készülődés időszakához tartozik a közös barkácsolás is. Ha az alkotáshoz a ház körül található alapanyagokat használjuk fel, azzal mindjárt az újrahasznosításra is példát mutatunk a gyerekeknek.

Forrás

Vegyük például a tojástartót. Ez igazán egy olyan dolog, amely minden háztartásban megjelenik. Ha kiürült, összegyűjtöm, és időnként leviszem a piacra a tojásárusoknak. (Nagy ünnepek előtt különösen örülnek neki. Az ünnepek után kevésbé, mert akkor halomban állnak náluk tojástartók. 😀 ) De egy papírmasé tojástartó jól festhető, vágható, úgyhogy kreatív alapanyagnak is remekül felhasználható.

Forrás

Itt van még két ötlet, amelyek nem igényelnek sok magyarázatot. Csak egy kis festékre, némi színes papírra, szalagra, gombra és fantáziára, no meg persze a tojástartókra van szükségünk, és már készíthetjük is a hóembereket és fenyőfákat.

Forrás

Forrás

És ha marad még tojástartónk a nagy alkotás után, bevethetjük a karácsonyfadíszek tárolására is.

Forrás

Kellemes készülődést kívánok!

Orsi