Ismét eljött a szokásos tavaszi barátnős összejövetelünk. Mint mindig, idén is készültünk meglepetés ajándékokkal egymásnak, de ez az alkalom kicsit más volt, mint a korábbiak.

Az évek során lassan már kifogytunk az ötletekből – na, azért inkább csak elméletben, mert végül mégis mindig mindenki elő tudott állni valami újabb szellemes ötlettel. De azért ősszel hamar megszavaztuk, hogy legyen ezentúl tematikus ajándékozás, azaz előre megbeszéljük az irányvonalat, és mindenki a mentén haladva talál ki valami ötletes ajándékot.

Tavaszi találkozó lévén elsőre a nyuszi adta magát, de ezt túl sablonosnak találtuk, és egyből leszavaztuk. Helyette inkább a sárkányt választottuk témának. Egy-két lánynak egyből beindultak a gondolatai, volt, akinek elsőre semmi ötlete nem volt, na, de mire való az internet! Elég beütni a Pinterestbe hogy sárkány és barkácsolás, és annyi remek ötlet jön elő, hogy már csak a válogatás okozhat nehézséget. Aki pedig még itt sem talált semmit, az „kénytelen” volt az utolsó héten villámgyorsan megvilágosodni.

Ha az ember nyitott szemmel jár a világban, akkor valami biztosan szembejön vele. Például egy doboz gömbfejű rajzszög. Vagy két doboz, egy arany és egy ezüst színű. Ehhez már csak néhány hungarocell tojást kell találni (esetleg kallódik is otthon egy pár darab), és már készülhet is a sárkánytojás.

A füzetborítóra festett, mámorban úszó sárkány mellé – ki hinné – még sárkányos toll is akad, ha az ember szeme rááll a sárkányos motívumokra. És ködsárkány helyett, ami szőlőültetvény híján úgyis csak haszontalanul szomorkodna a sarokban, ott a sárkányos hógömb.

A házilag gyúrt száraztészta kiváló „sárkánycsalogató”, megfelelő süteményszaggatóval remek sárkányos sütik készíthetők. Akinek pedig éppen nincs kéznél alkalmas szaggatója, akár készíttethet is egyet, 3D nyomtatással.

A sárkányos sütihez sárkányfű tea és sárkányfűszer is dukál – az már a képzeletre van bízva, kinek mi a sárkányos íz. Bármi, amitől „tüzet okád” az ember, tökéletes lehet sárkányfűszer keveréknek. Desszertnek pedig ehetünk hozzá egy kis megkövesedett, akarom mondani, megtojáshabosodott sárkánykönnyet.

És akkor ott vannak még a különböző sárkányos ábrázolások is. Papírból hajtogatva, hímezve, makramézva, zsugorkából elkészítve.

Vagy akár egy a témába vágó tárgy nem szokványos felhasználása. És ha a könyv már nem is használható olvasásra, a sarkába illesztett sárkányos könyvjelző annál inkább.

A sok-sok kedvenc ötlet között nem akarom kihagyni a sárkányszemekkel dekorált sárkányos csomagolópapírt sem.

És a pillanat, amikor teljesen bele vagy merülve valamibe és az egyik barátnőd besétál a perifériádba egy sárkányos álarccal a fején, az megfizethetetlen. 


Nem hiába volt több hónapunk az ötletelésre, végül csupa remek ajándék született. A legviccesebb az volt, hogy bár az elején elég tanácstalanok voltunk, ki mit is készítsen, de beigazolódott a régi tapasztalat. Ha az ember egy adott téma iránt érdeklődik, akkor egy idő után már mindenhol azzal találkozik. Már úgy ráállt a szemünk, hogy hiába vagyunk túl a sárkány partinkon, azóta is folyton sárkányos ötleteket küldözgetünk egymásnak.

Próbáljatok ki Ti is egy tematikus bulit. Lehet barátokkal, de akár családi körben is. A gyerekek talán még a felnőtteknél is találékonyabbak, ha ilyen érdekes feladatot kapnak.

Jó ötletelést!

Orsi