Az alábbi ötleteket egyik lelkes olvasónktól, Kárász Rózsától kaptuk. A süteményes “dobozok” húsvétra készültek, de az ötletek bármilyen alkalomra használhatók.

Mert kekszet, szárazsüteményt sokszor süt az ember lánya, és ilyenkor általában nem csak egy pár darab készül, hanem mindjárt egy nagyobb adag, hogy később is lehessen mihez nyúlni.

Szóval nem árt, ha van egy-két praktikus tároló a ház körül. És miért kellene újat venni, ha már ott is van a lakásban – csak új arculatot kell adni neki egy kis szalvétával, díszcsomagolóval és némi fantáziával.

Sütitárolók befőttesüvegből

A felgyűlt befőttesüvegek remek felhasználása, ha dekupázs technikával vidám szalvétákat ragasztunk az üvegekre. (A dekupázs technikáról ebben a bejegyzésben olvashatsz részletesebben: Receptes bögre bögrés recepthez). A felső dekorcsík készülhet szalagból, csipkéből. A végén érdemes azt is átkenni a dekupázsragasztóval, akkor vízálló és mosogatható lesz.

Sütitárolók chips-es dobozból

A chips-es dobozt vonjuk be alkalomhoz illő csomagolópapírral, vagy semleges papírral, amire aztán különböző sziluetteket ragaszthatunk.

Ezek a tárolók nem csak a saját háztartásunkban praktikusak, de ajándéknak is kiválóak – főleg, ha süteménnyel megtöltve adjuk át.

A sokféle ünnepi sütemény egyik trükkje, hogy megbeszéljük egy-két családtagunkkal vagy barátunkkal, hogy csereberélünk egymással. Mindenki csak egy-két fajta sütit süt, de abból nagyobb mennyiséget, amin aztán egyenlően megosztozunk. 😊

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Orsi és a KHCS egész csapata