A Kreatív hobbik csoport szabályzata

A Kreatív hobbik csoport célja, hogy együtt formáljunk egy szuper közösséget, ahol összegyűjthetjük egy helyre a saját készítésű alkotásokat. Első sorban az ilyen jellegű posztoknak örülünk:

 • Fotók a kész műről, fázis fotók vagy akár videók az elkészítés bemutatásáról.
 • Tölthetsz fel file-okat ingyenes mintákkal, sablonokat, egyéb felhasználható segédanyagokat
 • Kreatív foglalkozásokról eseményeket, kiállításról plakátokat.
 • Tedd fel technikai kérdésed, ha elakadtál alkotás közben.
 • A csoportban kizárólag felnőttek alkotásait várjuk.
 • A horrorisztikus alkotások kizárólag 18-as karika képével tölthetőek fel,  maga az alkotás csak hozzászólásban szerepelhet.

Technikák: minden, ami kreatív és nem üzletszerű (üzletszerűnek minősül pl műköröm építés, burkolás, fodrászat, fotózás, stb).

Piros pontot ugyan nem tudunk érte adni, de hálásan köszönjük, ha Te is segítesz a többi tagnak, amikor elakadt egy általad már jól ismert technikában, vagy ha építő jellegű kritikát mondasz az alkotó társad fejlődése érdekében. Aki feltölti az alkotását, fogadja el, ha nem csak pozitív visszajelzéseket kap, ez, egy ekkora közösségben természetes, nem vagyunk egyformák, nem tetszhet mindenkinek, nincs ezzel semmi baj.

AMI TILOS ÉS TAG TÖRLÉSSEL JÁR:

 • Adás-vétel (hozzászólásokban is tilos)
 • Nem teheted fel hozzászólásban, hogy az alkotó készít-e rendelésre is/mennyibe kerül és az ehhez hasonló kérdéseket. Kérünk privátban intézd az alkotóval. Ráírhatsz ismeretlenül is, meg fogja kapni az üzenetedet, NE írd oda azt se hogy „írtam”. Ne szemeteld tele a posztot érdemtelen hozzászólásokkal.
 • Reklám (pl: az áruházláncok akcióira való felhívás is, „ha tetszik keress privátban”, „szívesen postázom”, „rendelésre készült”, „hol vetted?” stb)
 • Like vadász oldalak, magánszemélyek (pl: olyan linkek megosztói, aminek a címében az szerepel hogy: Ilyet még sosem láttál, kattints ide és nézd meg ezt a fantasztikus dolgot…” „Gyere és likeold az oldalamat Te is”)
 • Szavazatkérő posztok, nyereményjáték felhívás
 • Adománykérő posztok
 • Mások sértegetése, káromkodás, nem kulturált vélemény formálás
 • A Googleban és a csoort keresőjében is megtalálható túl általános kérdések. Például: „Hogyan kell?” „Segítsetek nincs ötletem” / „Segítsetek mit készíthetnék” / „Ki készít rajzokat?” típusú posztok.
 • Azonnali kitiltással jár, ha valaki letiltja az adminokat/moderátorokat. 

Mielőtt kérdezel, megkérünk, hogy használd a csoport keresőmezőjét, a Googlet, a Pinterestet.

Saját gyermeked érdekében, kérünk lehetőség szerint arcuk eltakarásával posztolj róluk fotókat vagy egyáltalán  ne tedd. Természetesen saját felelelősséged, ez csak egy javaslat.

Azok a tagok akik nem tartják be a szabályokat (eladás után érdeklődők, nem megfelelő stílusban véleményt nyilvánítók, stb) a szabályellenes hozzászólásukat töröljük és a tagot 24 órára némítjuk vagy súlyosabb esetben töröljük a tagságát. A némítás következményeképp nem tehetnek közzé új bejegyzést és nem szólhatnak hozzá bejegyzésekhez 24órán keresztül. A némítás automatikusan fel fog oldódni. Amennyiben rendszeresen némítani kell egy adott tagot, egy idő után szó nélkül eltávolítjuk a csoportból.

Kérünk, hogy fogadd el a moderátor döntését. 

Fontosnak tartjuk az alkotói szabadságot, a véleménynyilvánítást, az építő jellegű kritikát, a kulturált kommunikációt. Amennyiben Te nem, akkor megkérünk, hogy keress más közösséget, ahol kedvedre trollkodhatsz.

Ha mindezek ellenére is problémás bejegyzéssel találkoztok segítsetek nekünk, jelentsétek a „Jelentem az adminisztrátornak” gombbal. Megpróbáljuk ezeket mielőbb kezelni, de megértéseteket és türelmeteket kérjük, hisz mi is hobbiból kezeljük a csoportot, nem tudunk a nap 24 órájában fent lenni. Igyekszünk mielőbb lereagálni az esetleges kérdéses szituációkat.

E-mail: kreativhobbikcsoport@gmail.com 

Honlap: http://kreativhobbikcsoport.hu

Facebook: https://www.facebook.com/kreativhobbikcsoport/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/kreatvhobbikcsoport

Instagram: https://www.instagram.com/kreativhobbikcsoport/

#kreativhobbikcsoport #khcs

 

Érezd jól magad közöttünk!

Üdv, KHCS csapata:

Szabó Henrietta, Gerencsér Szabó Ili, Harrach Orsolya, Tóth Tildi, Berkes Marcsi.