logó

KHCS – KREATÍV HOBBIK CSOPORT

 

A 2012. július 16. óta aktívan működő Kreatív hobbik csoport (továbbiakban: KHCS).

Ha még nem vagy tag csatlakozz hozzánk, szeretettel várunk minden kreatív alkotót!

Célunk a saját készítésű alkotások bemutatása, egymás segítése, inspirálása, a kikapcsolódás és a fejlődés elősegítése. Előszeretettel emeljük ki egyes tagok munkáit, ezzel is segítve a kezdő kreatív vállalkozások beindítását.

Honlapunkat azért hoztuk létre, hogy bizonyos események, hasznos információk, kiemelt témák ne vesszenek el a csoport posztjai között.

A csoportban kezdőtől a haladón át egészen a profi szintig találhatóak alkotások. Van, aki csak nézelődni, inspirálódni jár, van, aki tanácsot kér, vagy megmutatja a legújabb alkotásait. De olyan is van, aki már, függőként, a reggeli kávéját is a csoport új posztjainak átfésülése mellett fogyasztja el.

A KHCS-ben fellelhető kreatív technikák és anyagok tárháza szinte végtelen: varrás, kötés, horgolás, textilfestés, újrahasznosítás, decoupage, quilling, rajz, festészet, ékszerkészítés, porcelángyurma, paverpol, harisnyavirág, virágkötészet, bútor felújítás, nemezelés, gravírozás, és még sorolhatnánk napestig.

A hulladekvadasz.hu oldal Kreatív hobbik rovatában korábban ingyenes megjelenési lehetőséget (diy cikk) biztosítottunk.

A KHCS tagjai többször bizonyították már segítőkészségüket is. Évente szervezünk jótékonysági akciókat, vagy besegítünk más gyűjtések népszerűsítésébe. Szerveztünk már kreatív alapanyag- és eszközgyűjtést a Generali Mosolyvadász gyermekotthonai és a Kockacsoki által támogatott autista gyerekek foglalkozásaihoz is.

Korábbi gyűjtéseinkről bővebben itt olvashattok:

2017.év: Kockacsoki részére

2016.év: Kockacsoki részére

2015.év: Generali mosolyvadászok részére

2014. év: Generali mosolyvadászok részére

Tagjaink közt nem csak kezdők, de profik is megtalálhatóak, pár tagunknak saját kiállítása is nyílt már, ami ugyan nem a mi érdemünk, de akkor is nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Szolgáltatásaink:

  • Kreatív táborok Toszkánában! 
  • Segítünk vállalkozásoknak egymásra találni
  • Jótékonysági rendezvényeket, kreatív workshopokat, „flashmobokat”, vásárt, és tábort is szervezünk.
  • Céges csapatépítő kreatív foglalkozások szervezése és lebonyolítása
  • A kreativhobbikcsoport.hu blogjában heti bejegyzésekkel szolgálunk, úgy mint interjú készítés kézművesekkel, diy ötletek bemutatása, mindennapi kreatív megoldások

Ha Te is szívesen csatlakoznál, csoportunkat itt megtalálod:

Facebook csoport

Facebook oldalunk

Instagram profilunk

További szép és kreatív alkotással teli napot kívánok!

Szabó Henrietta, KHCS alapító és admin

Ha tetszik az oldalunk, oszd meg Te is!

[/fusion_text]

 

A Kreatív hobbik csoport adminisztrátorainak és moderátorának bemutatkozása

Szabó Henrietta, admin

Szabó Henrietta vagyok Magyarország legnépszerűbb online kreatív közösségének, a Kreatív Hobbik Csoportnak a létrehozója.

Több, mint 15 éve foglalkozom különböző kreatív tevékenységekkel. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, többek között rajzolást, festést, pirogravírozást, üveg tekerést, képeslap készítést, decoupage technikát, tegola építést, könyvkötést, nemezelést, ékszerkészítést, bútor felújítást stb.

Az elmúlt években számos jótékonysági akcióban vettem részt, támogatóként és szervezőként egyaránt. Alapító tag voltam korábban egy közhasznú egyesületben, ahol számos tapasztalatra tehettem szert.

Tanfolyamok, jótékonysági akciók, különböző közösségi események szervezésével a csoport életét próbálom színesíteni. Jelenleg a sommelierék világában próbálom ki magam. Ha részt vennél egy személyre szabott borkóstolón keress bizalommal.

Néhány alkotásom az elmúlt évekből:

 

Gerencsér Szabó Ili, admin

Gerencsér Szabó Ili vagyok, a Kreatív hobbik csoport másik adminisztrátora.

Az alkotás mindig része volt az életemnek. A kötés, horgolás rejtelmeibe a Nagymamám vezetett be. az újrahasznosítással, paverpollal 2 éve ismerkedem. Több tanítómestertől próbálom a fortélyokat megtanulni, és a saját stílusomat kialakítani. Most már nyugdíjas védőnő vagyok, így sokkal több időm van a szenvedélyeimmel foglalkozni – illetve foglalkozások keretén belül, kézműves egyesületek felkérésére, a fiatal korosztállyal megismertetni és megszerettetni az általam ismert technikákat.

Néhány alkotásom az elmúlt évekből:

 

Harrach Orsolya, blogger

Édesanyám az 50-es, 60-as, 70-es években tejfölös poharakból teremtett karácsonyfadíszeket, mosdószivacsból figurákat vagdosott ki és orvosságok műanyag tartójából és borsból mozgó szemű mikulást készített.

A kreatív hajlamot, az újrahasznosítás szemléletével együtt, ő oltotta belém.  Máig ez a szemlélet vezet. Ha meglátok valahol egy jó ötletet, rögtön igyekszem kitalálni, hogy lehet esetleg hétköznapi alapanyagokból elkészíteni.

Szeretek új technikákat kipróbálni, és a már ismerteket újraértelmezni. Különböző korszakaim voltak, többek között fonalgrafika, teatasak hajtogatás, kosárfonás. Jelenleg a rajzolás, festés áll hozzám a legközelebb – papírra, fára, kőre, textilre…

Úgy szeretek alkotni, ha azt is tudom, kinek készül egy-egy darab. Az esemény és a megajándékozott személye segít kiválasztani az ötletet és technikát.

Másik kedvenc elfoglaltságom az utazás, és az útjaim megörökítése fényképekkel és blog bejegyzésekkel. Útjaim minden részletét magam szervezem, az útiterv kialakításától kezdve a szállások megszervezéséig, és a helyszínen adódó váratlan fordulatok esetén szükséges B tervek hirtelen kimódolásáig. Aki szokott így utazni, tudja, hogy bizony, ez is nagy adag kreativitást kíván az embertől. Ebből olvashattok egy kis ízelítőt a blogomban: kalandozasokerrearra.blogspot.hu

Néhány éven át kreatív társszervezője voltam egy sárospataki alkotókörnek, és ötleteimmel segítettem a helyi családsegítő szolgálatot is. Most új helyen, új kihívásokat keresek.

Néhány alkotásom:

Tóth Tildi, Tildi Dekor

Berkes Marcsi