A XV. században épült San Pierino kápolna pointilista stílusban

Geocaching rajongóknak egy láda tipp

 

KHCS ALKOTÓTÁBOR TOSZKÁNÁBAN 2024

 

Üdvözlünk kedves új érdeklődő, visszatérő táborlakó! 

Jó helyen jársz, ha minden vágyad eljutni Toszkánába, ha szükséged van az olasz életérzésre, mint egy falat ciabattára! Ha szereted a szép tájakat, nagy nevetéseket, jó társaságot, finom ételeket, italokat! Ha már most érzed a bőrödön a perzselő nap sugarát és a tenger lágy vízének simogatását! Ha a kreatívitásod folyton a felszínre akar tőrni! Lakbear, alkotótáborunk művészeti vezetője garantáltan ki is hozza belőled! 

Mielőtt megnéznéd az idei alkotótábor kiírását olvasgathatsz korábbi beszámolóinkból is, amolyan kedvcsinálóként,  összegyűjtve megtalálod az elmúlt évek gyűjteményét: ITT .

„Itt mindenki h*lye? Itt? Mindenki!” című 2023-as csoportképünk

Jöhetnek a konkrétumok? 😉


Időpont

2024 szeptemberében 2 turnus közül választhatsz:

1.turnus: 2024.09.06-2024.09.13.

Kiknek ajánljuk ezt a turnust?

Azoknak, akik most először tartanak velünk vagy akik repülővel (+kocsi bérlés) utaznának.

2.turnus: 2024.09.14-2024.09.21.

Kiknek ajánljuk ezt a turnust?

Akik már voltak velünk korábban vagy akik telekocsi rendszerrel utaznának végig.


Helyszín

Ghizzano, Toszkána, Olaszország

Fotókon: Ghizzano, Peccioli, San Gimignano, Colle di Val d’Elsa


Program

Az 1. turnus programja

 • 2024.09.06 Péntek

Utazás egyénileg (becsekkolás 15:00-19:00), welcome drink, szállás elfoglalása, tájékoztató a heti programról és egyéb tudnivalókról, ismerkedős est a teraszon, saját készítésű, kemencében sült pizza vacsorára

 • 2024.09.07. Szombat

Délelőtt: alkotás – 3D diorama toszkán házfal kapuval

Délután: Peccioli város nézés, panoráma bárban koccintás

 • 2024.09.08. Vasárnap

Délelőtt: Pontederában a Piaggio múzeum meglátogatása

Délután: Szuper kis tengerpartozás, hogy magunkra kapjunk egy kis színt

 • 2024.09.09. Hétfő

Délelőtt: alkotás – textil festés egyedi MyWall stencilekkel , ezeket kifejezetten a táborra készítik nekünk 😉

Délután: Családi tészta manufaktúra látogatás Lariban

 • 2024.09.10. Kedd

Délelőtt: Carrara, márvány bánya meglátogatása

Délután: Lucca városnézés

 • 2024.09.11. Szerda

Délelőtt: alkotás – DIY börze szabadon. Amiket készíthetsz: mini toszkán tájkép hűtőmágnes, akril festmény, szén rajz, akvarell kép, transzfer technikával készült kép

Délután: Toszkána Mánia – Viki kalauzolásával ellátogatunk egy sajtfarmra, olívaprésbe és toszkán borászathoz, ahol egy borvacsorán veszünk részt

A borászat teraszáról meseszép a naplemente

 • 2024.09.12. Csütörtök

Szabad program egész nap.

Tipp: későn kelés, bevásárlás (a kedvenc olasz tésztádból, olíva olajból, limonchelloból), városnézés a közelben, pihenés a szálláson található medence partján, befejezetlen alkotások utolsó simításai.

 • 2024.09.13. Péntek

Reggeli órákban indulás haza (Kicsekkolás: 10:00 óráig)

A fenti terv változtatási jogát fenntartjuk.


A 2. turnus programja

 • 2024.09.14 Szombat

Utazás egyénileg (becsekkolás 15:00-19:00), welcome drink, szállás elfoglalása, tájékoztató a heti programról és egyéb tudnivalókról, ismerkedős est a teraszon, saját készítésű, kemencében sült pizza vacsorára.

 • 2024.09.15. Vasárnap

Délelőtt: alkotás – 3D diorama toszkán házfal kapuval

Délután: Terriciola városnézés

 • 2024.09.16. Hétfő

Délelőtt: Pontederában a Piaggio múzeum meglátogatása

Délután: Homokos tengerpartozás, hogy magunkra kapjunk egy kis színt

 • 2024.09.17. Kedd

Délelőtt: alkotás – textil festés egyedi MyWall stencilekkel , ezeket kifejezetten a táborra készítik nekünk 😉

Délután: Közelben lévő helyi borászat meglátogatása borkóstolással

korábbi kóstolóink

 • 2024.09.18. Szerda

Egész nap: Firenze városnézés

 • 2024.09.19. Csütörtök

Délelőtt: alkotás – DIY börze szabadon. Amiket készíthetsz: mini toszkán tájkép hűtőmágnes, akril festmény, szén rajz, akvarell kép, transzfer technikával készült kép

Délután: Toszkána Mánia – Viki kalauzolásával ellátogatunk egy kóstoló körre: szarvasgombáshoz, sörfőzdébe, majd Viki segítségével megtanuljuk hogyan kell igazi olasz tésztát gyúrni, főzni. Ügyes legyél ám, mert meg is esszük, amit főztünk! 🙂 A finom falatok mellé a vendégeink vagytok egy pohár finom borra is.

 • 2024.09.20. Péntek

Szabad program egész nap.

Tipp: későn kelés, bevásárlás (a kedvenc olasz tésztádból, olíva olajból, limonchelloból), városnézés a közelben, pihenés a szálláson található medence partján, befejezetlen alkotások utolsó simításai.

 • 2024.09.21. Szombat

Reggeli órákban indulás haza (Kicsekkolás: 10:00 óráig)

A fenti terv változtatási jogát fenntartjuk.

Tetszik a program? 

Csatlakozz Facebook eseményünkhez is, ahol a későbbiekben bemutatunk részletesebben is 1-1 programot, helyszínt.


Szállásról bővebben

Ghizzanoban lévő gyönyörű parasztház, a különleges mikroklímával rendelkező toszkán vidék szívében. A szállás 5 db emeleti apartmannal rendelkezik, mindegyik apartmanban van egy fürdőszoba és felszerelt konyha is (mikro, hűtőszekrény, edények, stb). Aki szobai elhelyezést kér, kérem vegye tudomásul, hogy az nem egyenlő azzal, hogy csak az övé lesz a teljes apartman és szoba. Ez egy festőtábor, ahol ismerkedünk, barátkozunk, együtt sírunk, nevetünk, alkotunk, élünk. 🙂

Közös helyiségek: zárt közösségi helyiség kandallóval, közös használatú teljesen felszerelt konyha (edények, tűzhely, sütő, hűtőszekrény, kávéfőző, stb)

A szálláson rendelkezésünkre áll ágynemű (paplan helyett lepedő+pléd vagy ágytakaró jár, aki fázós hozzon magának hálózsákot), törülköző, wifi (olaszosan hol van – hol nincs), ingyenes parkolási lehetőség, kábel tv, focipálya, ping-pong asztal, kandalló, kerti sütögető (kemence, grill) és egy 8×16 méteres nagy medence is. A medence igazi áldás, már a megérkezésünk napján érdemes lesz benne lazítani egyet a welcome drinkkel a kezünkben! 🙂

A szállás teljes zöld övezetben található, tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít, és mindezt támogatja az időnként foghíjasan elérhető telefonos hálózat is. A körülöttünk lévő erdő csendes nyugalmát csak a vadászok kora reggeli lövéseinek hangja, a csengővel a nyakukba szarvasgombát kereső kutyák és a mi nevetésünk verhetik fel.


Utazás

Önállóan. De a már megszokott telekocsi rendszer segítségével. Háttérben én segítségül összerakom a sofőröket az utasokkal. Ezért fontos jelentkezéskor megadnod, hogy sofőrként vagy utasként jössz, és melyik városból fogsz indulni. 

FONTOS! Ha autóval jössz és szükségünk lenne az autódban lévő szabad helyekre, jelentkezéseddel elfogadod, hogy a szabad helyekre 1-2-3 utast betegyünk melléd. Ez egy telekocsis tábor, egymásnak segítünk azzal, hogy együtt utazunk. 

Ha nem szeretnél autókázni, javaslom keress repülőjegyet (hasznos összehasonlító oldalak: skyscanner, momondo, kayak, de a foglalást már a repülőtársaság közvetlen oldalán érdemes megtenni) Pisáig, Firenzéig, Bolognáig, Rómáig. Ott bérelj(etek) autót és gyertek el a szállásig. Tanácsokkal szívesen szolgálok, a lenti elérhetőségeken keress bizalommal.

A telekocsis rendszert próbáljuk összeszervezni, de garanciát nem tudunk rá vállalni. Amennyiben nem tudunk neked autóban helyet biztosítani, és úgy döntesz nem oldod meg máshogyan az utazásodat, akkor is a lent található lemondási feltételeket alkalmazzuk. 2018 óta, az első tábor óta erre még nem volt példa.


Ár, részletfizetési lehetőség

Az árak 400.-HUF/EUR MNB középárfolyamig garantáltak. Efelett, árfolyam különbözet kerülhet felszámításra MNB közép árfolyam alapján. MNB árfolyam ellenőrzése ITT.

Az árfolyam különbözet indulás előtt ca 2 héttel kerül megállapításra, addig egy részletnél sem számítjuk fel, feleslegesen senkit nem terhelnénk plussz költségekkel.

Jelentkezz a lentebb található űrlap kitöltésével. Jelentkezésedet, visszaigazolásunkat követően 44 900.-Ft foglalóval erősítheted meg, majd a teljes összeg kiegyenlítésekor válik véglegessé.

A tábor ára: 244 900.-Ft/fő/7éjszaka

Szobai elhelyezés esetén  +5 000.-Ft felárat számítunk fel, tehát 249 900.-Ft/fő/7éjszaka a tábor ára, amennyiben szobai elhelyezést kérsz.

Az ár a következőket tartalmazza az 1. turnus esetén:

A szállást, a welcome drinket és pizza sütést alapanyagait, az összes reggelit, Piaggio múzeum belépőt, Lariban a tészta manufaktúrában a vezetést, Carrarában a belépődíjat a márvány bányába, Toszkána Mánia Vikis idegenvezetést, kóstolót, borvacsorát, tehát a teljes programot Vikivel. Valamint az alkotáshoz szükséges helyszínen felhasznált összes alapanyagot, az oktatást, és a szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza az 1.turnus esetén:

Az ebédeket, vacsorákat (kivéve a pizza és borvacsora), Peccioliban a bárban a saját fogyasztást, úti költséget, költőpénzt. 

Az ár a következőket tartalmazza a 2. turnus esetén:

A szállást, a welcome drinket és pizza sütést alapanyagait, az összes reggelit, Piaggio múzeum belépőt, borkóstolót, Toszkána Mánia Vikis idegenvezetést, kóstolót, tészta gyúró workshopot és vacsorát, tehát a teljes programot Vikivel. Valamint az alkotáshoz szükséges helyszínen felhasznált összes alapanyagot, az oktatást, és a szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza a 2.turnus esetén:

Az ebédeket, vacsorákat (kivéve a pizza és tészta vacsora), úti költséget, költőpénzt. 

 

Természetesen, mindkét turnus esetében, a kész alkotások is hazavihetőek, csak hely legyen neki az autókban! 🙂

 

A tábor árát kiegyenlítheted egy- vagy több részletben is. Az alábbi részletfizetésre van lehetőség:

 • 1. részlet a foglaló: 44 900.-Ft, fizetési határidő: visszaigazolást követően 3 munkanapon belül
 • 2. részlet: 100 000.-Ft, fizetési határidő: 2024.06.10.
 • 3. részlet: 100 000.-Ft. Aki szobai elhelyezést igényelt, annak az utolsó részlet 105 000.-Ft. Fizetési határidő: 2024.08.10.

Aki a részletfizetést választja köteles a feltüntetett fizetési határidőket betartani, amennyiben ez nem történik meg, és előre nem is jelezte a késedelmet, a következő részletére 5 000.-Ft késedelmi kamatot számítunk fel, mely a tábor árán felül fizetendő.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 10. a szabad helyek függvényében.

A befizetésiedről számlát állítunk ki, ezért jelentkezéskor kérlek add meg a számlázási címedet.

Jelentkezésedet minden esetben visszaigazoljuk emailben! Amennyiben hiba csúszna a rendszerbe és a  jelentkezésedet követően 3 napon belül nem kapsz semmilyen visszajelzést, kérlek érdeklődj a kreativhobbikcsoport@gmail.com címen vagy +3620/213-4967 telefonszámon. Ilyen sem fordult még elő, de fő az elővigyázatosság! 🙂

Lemondási feltételek 

Kérlek olvasd át figyelmesen! Jelentkezéseddel a feltételek elfogadásra kerülnek.

Visszamondás esetén a foglaló (44 900.-Ft) nem jár vissza. A fennmaradó összegre vonatkozó feltételek:

 • 2024. április 30-ig visszamondva, az addig befizetett teljes összeg (mínusz a foglaló összege) visszajár. A foglaló összege nem jár vissza.
 • 2024. május 31-ig visszamondva, az addig befizetett teljes összeg (mínusz a foglaló összege)  50%-a visszajár. A foglaló összege nem jár vissza.
 • 2024. június 1-ét követő visszamondás esetén nincs visszatérítés.

Mindent elmondtunk vagy esetleg maradt még kérdésed? Tedd fel e-mail-ben: kreativhobbikcsoport@gmail.com

Ugye, veled is találkozunk a KHCS alkotótáborban Olaszország szívében?

Jelentkezz mielőbb, mert a helyek várhatóan nagyon gyorsan el fognak fogyni! 


JELENTKEZÉSI LAP

 

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.