II. KHCS KREATÍV TÁBOR 2019

A 2019-es tábor beszámolói:

Lakbear beszámolója

Orsi beszámolója


A nagy sikerre való tekintettel 2019-ben is megrendezzük a toszkán kreatív táborunkat a Pentacolor támogatásával! Aki az első táborban nem tudott részt venni, de szívesen olvasna róla megteheti a KHCS blogban vagy Lakbear oldalán a lakbear.blog.hu linken.

A 2018-as tábort követően kérdőívet töltöttek ki a résztvevők. A „Mi volt a legjobb és legrosszabb dolog a táborban?” kérdésre érkezett válaszokból mazsoláztunk:

 • „Kitűnő emberek között lehettem, jó hangulatú, sok élményt adó tábor volt. A foglalkozások is tetszettek.”
 • „A legjobb a teljes és változatos kikapcsolódás, a legrosszabb, hogy hamar vége lett.”
 • „Én imádtam minden percét, egy percet nem unatkoztam pedig nekem elég nagy az élmény és mozgás igényem. Szuper volt, hogy egy nap alkotás, egy nap szabad program. Egyedül talán az első Cinque terrét tettem volna egy nappal későbbre és az alkotás napot első napra. (jövőre így lesz ígérem- szervező) Végig a toszkán dimbes dombos tájon lehettünk és barangolhattunk. Alkotások közül mind nagyon érdekelt, és Zoli nem volt sem sok, sem kevés. Szuper csapat vagytok. Köszönöm, hogy ott lehettem!”
 • „Minden nagyon jó volt!”
 • „Jó: Az emberek érdeklődtek egymás iránt. Rossz: kavics ment a papucsomba.” 🙂

Egy kis ízelítő a 2018-as tábor lakóinak alkotásaiból:

A kis nosztalgiázás után térjünk rá az aktuális táborra. 2019-ben kettő turnust szervezünk, hogy minél több mindenkinek legyen lehetősége csatlakozni. A két egy hetes tábor dátuma:

 1. turnus dátuma: 2019.09.06.-09.13. (péntektől péntekig) 
 2. turnus dátuma: 2019.09.14.-09.21. (szombattól szombatig) 

Helyszín: Ghizzano, Toszkána, Olaszország

Oktató: Lakbear

A tábor művészeti vezetőjétől, Lakbeartől, elsajátíthatjátok a különböző DIY fortélyokat, megismerteti veletek a Pentart termékeit, amiket használni fogunk az alkotásaink elkészítésekor. Színelméleti oktatást követően, olasz művészettörténelmi alapismereteket is hallhattok. Ezt követően garantáltan el fogjátok tudni készíteni a heti program alkotásait.

 • Akril festmény: tájkép festés, toszkán helyszín alapján
 • ÚJ Pentart termékek bemutatása többek közt reneszánsz stílusú alkotásokon keresztül  (bársonypor, pouring lakk, képtranszfer…)
 • Kavicsfestés, decoupage, transzferálás (Pisa tengerpartján gyűjtött kavicsokra, „szabadon”) 
 • Uszadékfa („szabadon” vegyes technika)

Azokon a napokon amikor nem alkotunk, kisebb csoportokba (telekocsis rendszerrel) verődve útra kelhetünk, hogy felfedezzük Olaszország rejtett és kevésbé rejtett kincseit.

Ehhez segítségül összeállítottunk Nektek egy részletes fakultatív programajánlót, melyet a jelentkezést követően kiküldünk a résztvevőknek, hogy időben megismerkedhessetek a szomszédos tájakkal, tervezhessetek mi mindent szeretnétek (önálló, nem általunk szervezett túrák) megnézni. Ajánlónkban szerepelnek az általunk 2018 őszén látogatott városok is:

 • Siena, belvárosa az UNESCO Világörökség része. A sziéna árnyalat (festésben használt égetett sziéna) nevét Siena város közelében jellegzetes színű, oxidalapú földfesték alapanyagról kapta nevét.
 • SanGimignano, dombtetőre épült középkori olasz kisváros, mely joggal kapta a „Tornyok városa” becenevet. A 13 magasra ívelő tornyával messziről kitűnik a csodás toszkán tájból.
 • Peccioli, a közelben lévő csodás olasz kis óvárosával a mi szívünket teljesen elrabolta.
 • CinqueTerre: kötelező jelleggel ajánljuk az 5 falu bejárását. Monterosso-Vernazza között 3,5 km-es túra útvonal található, mely a CinqueTerre Nemzeti Parkon halad keresztül. A túra során helyi termelőktől kóstolhatunk frissen facsart narancslét, a bátrabbak pedig limonchellót.
 • Pisa, kihagyhatatlan a Csodák terén található ferde torony ahol elkészíthetjük a „kötelező” toronytámasztó képeinket is. Kifelé menet érdemes a bazársoron válogatni a kedvező árú hűtőmágnesek közül. Ezt követően a közeli tengerpartot látogassuk meg, amely legömbölyített, hófehér kavicsaival ideális helyszín a gyűjtögetésre és a pancsolásra. A tengerparton számos kávézó, étterem csábítja a turistákat. De a szieszta időre érdemes figyelni itt is! A pisai látnivalókról bővebben ITT írtunk. 
 • Firenze: városnézés közben ne hagyjuk ki a Firenzei Dómot, ha bírjuk a lépcsőzést, menjünk fel a kupolába és fentről csodáljuk meg Firenzét. Az 1150-ben elkészült Keresztelő kápolna aranyozott bronzkapui megcsodálása után irány az Uffizi képtár, melynek eszmei értéke felbecsülhetetlen a számos festmény és szobor került kiállításra a legnevesebb művészektől. Az Accademia Galleryben pedig érdemes Dávid eredeti szobrát körbejárni, akinek kemény formás fenekét Michelangelo carrarai márványból faragott oly tökéletesre. 🙂 Tipp: javasoljuk, hogy a múzeumokba szóló jegyeket előre rendeljétek meg online, elkerülve a 2-3 órás sorban állásokat!
 • A helyi piacok látogatása kötelező. Ezekről is találtok majd egy bővebb listát a fakultatív program ajánló dokumentumban.

Első turnus menetrendje:

2019.09.06.: Utazás (Becsekkolás 15:00-20:00), ismerkedés, névtábla készítés

2019.09.07.: Alkotós nap: Reneszánsz tálca

2019.09.08.: Fakultatív nap (ajánlatunk: Pisa, kavicsgyűjtés)

2019.09.09.: Alkotós nap: Reneszánsz csempe, kavics transzfer

2019.09.10.: Fakultatív nap (ajánlatunk: Firenze Uffizi képtár, Academia gallery) 

2019.09.11.: Alkotós nap: toszkán tájkép festés, egyéb apróságok, mint pl bársonypor használata

2019.09.12.: Vegyes nap.

Délelőtt: alkotás, uszadékfa díszítés transzfer, decoupage, moha.

Délutáni program:

Gasztro túra Andrea Bocelli szülőfalujában Lajaticoban olasz gasztro túra, helyi ízek kóstolása helyi termelőknél: sajtos farm, olíva olaj prés, borospince látogatás 5 féle bor kóstolással és búcsúvacsorával (3 fogásos menü: sonka, sajt, szalámik és bruschetták, egy tészta vagy risotto és desszert) 

2019.09.13. Reggeli órákban indulás haza felé (Kicsekkolás: 10:00 óráig)

Második turnus menetrendje (mely megegyezik az első turnuséval):

2019.09.14.: Utazás (Becsekkolás 15:00-20:00), ismerkedés, névtábla készítés

2019.09.15.: Alkotós nap: Reneszánsz tálca

2019.09.16.: Fakultatív nap (ajánlatunk: Pisa, kavicsgyűjtés)

2019.09.17.: Alkotós nap: Reneszánsz csempe, kavics transzfer

2019.09.18.: Fakultatív nap (ajánlatunk: Firenze Uffizi képtár, Academia gallery) 

2019.09.19.: Alkotós nap: toszkán tájkép festés, egyéb apróságok, mint pl bársonypor használata

2019.09.20.: Vegyes nap.

Délelőtt: alkotás, uszadékfa díszítés transzfer, decoupage, moha.

Délutáni program:

Gasztro túra Andrea Bocelli szülőfalujában Lajaticoban olasz gasztro túra, helyi ízek kóstolása helyi termelőknél: sajtos farm, olíva olaj prés, borospince látogatás 5 féle bor kóstolással és búcsúvacsorával (3 fogásos menü: sonka, sajt, szalámik és bruschetták, egy tészta vagy risotto és desszert) 

2019.09.21. Reggeli órákban indulás haza felé (Kicsekkolás: 10:00 óráig)

A fenti terv változtatási jogát fenntartjuk.

A szállás: Ghizzanoban lévő gyönyörű parasztház, a zöld toszkán vidék szívében. A szállás 5 db emeleti apartmannal rendelkezik, mindegyik apartmanban van egy fürdőszoba és felszerelt konyha (mikro, hűtőszekrény, edények, stb). Aki szobai elhelyezést kér, kérem vegye tudomásul, hogy az nem egyenlő azzal, hogy csak az övé lesz a teljes apartman és szoba.

Közös helyiségek: zárt közösségi helyiség kandallóval, közös felszerelt konyha (edények, tűzhely, sütő, hűtőszekrény, kávéfőző, stb)

A szálláson rendelkezésünkre áll ágynemű, törülköző, wifi, ingyenes parkolási lehetőség, kábel tv, focipálya, ping-pong asztal, kandalló, kerti sütögető (kemence, grill) és egy nagy medence is. A medence igazi áldás, már a megérkezésünk napján érdemes lesz benne lazítani egyet a welcome drinkkel a kezünkben! 🙂

A szállás teljes zöld övezetben található, tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít, és ezt támogatja az időnként foghíjasan elérhető telefonos hálózat is. A körülöttünk lévő erdő csendes nyugalmát csak a szúnyogok, a vadászok kora reggeli lövéseinek hangja, a csengővel a nyakukba szarvasgombát kereső kutyák és a mi nevetésünk verhetik fel.

A háziúrtól van lehetőség vásárolni saját termésből készített olívaolajat és házi mézet is. Mi teszteltük, higgyétek el érdemes feltankolni belőle!

A tábor betelt, jelenleg várólistára lehet jelentkezni.

 • 1. apartman (4fő):
  • nappaliban francia ágy (2fő)
  • szobában 1db franciaágy (2fő) 
 • 2. apartman (6fő):
  • nappaliban francia ágy (2fő),
  • 1db pótágy (1fő),  
  • 1db kihúzhatós kanapé (1fő),
  • szobában 1db franciaágy (2fő) 
 • 3. apartman (4fő):
  • nappaliban 1db pótágy (1fő), 
  • 1db kihúzhatós kanapé (1fő),
  • szobában 1db franciaágy (2fő) 
 • 4. apartman (5fő):
  • nappaliban 1db pótágy (1fő) 
  • 1.szoba 1db franciaágy (2fő)
  • 2.szoba 2db szimpla ágy (2fő)
 • 5. apartman (3fő):
  • nappaliban 1db pótágy (1fő) 
  • szobában 1db franciaágy (2fő) 

A kiutazás egyénileg, praktikusan telekocsi rendszerrel történik. Várható költség 25.000.-Ft/fő (nagyban függ az utasok számától). Ezért kérünk, hogy jelentkezésedkor add meg, hogy sofőrként vagy utasként szeretnél csatlakozni. Avagy teljesen önállóan (pl repülő) utaznál. A telekocsis rendszert próbáljuk összeszervezni, de garanciát nem tudunk rá vállalni.

Aki sofőrnek jelentkezik és vállalja, hogy minimum 3 utast felvesz egy közösen megbeszélt találkozóhelyen, annak 5.000.-Ft kedvezményt biztosítunk a lenti árból!

Jelentkezz mielőbb, mert a helyek várhatóan nagyon gyorsan el fognak fogyni! A 2018-as tábor kihirdetését követően 1 hónap alatt elfogytak a helyek!

Jelentkezésedet visszaigazolásunkat követően 15.000.-Ft foglalóval erősítheted meg, majd a teljes összeg kiegyenlítésekor válik véglegessé.

A tábor ára (részletfizetési lehetőségről lejjebb):

Standard ár: 118 900.-Ft/fő/7éjszaka

Szoba felár: +5 000.-Ft/fő/7éjszaka

Sofőr kedvezmény: -5 000.-Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállást, reggelit, gasztró túra programját és kóstolóit, a búcsúvacsorát, valamint az oktatásokat és az alkotáshoz szükséges anyagokat.

Részletfizetési lehetőséget biztosítunk, annak érdekében, hogy minél több mindenkinek legyen lehetősége csatlakozni hozzánk.

Ezt az ütemezést válaszd, ha 2019.02.28. előtt jelentkeztél:

 • 1.részlet: 15.000.-Ft foglaló (fiz. határidő: visszaigazolást követően 3 munkanap)
 • 2.részlet: 10.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. február 28.),
 • 3.részlet: 20.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. március 31.),
 • 4.részlet: 10.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. április 30.),
 • 5.részlet: 20.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. május 31.),
 • 6.részlet: 10.000.-Ft ((fiz. határidő: 2019. június 30.)
 • 7. részlet: 20.000.-Ft ((fiz. határidő: 2019. július 31.)
 • 8.részlet: 13 900.-Ft (fiz. határidő: 2019. augusztus 31.), az utolsó részlethez add hozzá a szoba felárat vagy vond le a sofőr kedvezményedet)
 • Vagy kiegyenlítheted egy összegben is, a szabad helyek függvényében, legkésőbb 2019.augusztus 31-ig, de erről kérlek hogy tájékoztass előre.

Ezt az ütemezést válaszd, ha 2019.03.01. után jelentkeztél:

 • 1.részlet: 15.000.-Ft foglaló (fiz. határidő: visszaigazolást követően 3 munkanap)
 • 2.részlet: 50.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. május 31.),
 • 3.részlet: 20.000.-Ft ((fiz. határidő: 2019. június 30.)
 • 4. részlet: 20.000.-Ft ((fiz. határidő: 2019. július 31.)
 • 5.részlet: 13 900.-Ft (fiz. határidő: 2019. augusztus 31.), az utolsó részlethez add hozzá a szoba felárat vagy vond le a sofőr kedvezményedet)
 • Vagy kiegyenlítheted egy összegben is, a szabad helyek függvényében, legkésőbb 2019.augusztus 31-ig, de erről kérlek, hogy tájékoztass előre.

Ezt az ütemezést válaszd, ha 2019.06.01. után jelentkeztél:

 • 1.részlet: 15.000.-Ft foglaló (fiz. határidő: visszaigazolást követően 3 munkanap)
 • 2.részlet: 50.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. június 30.),
 • 3.részlet: 40.000.-Ft ((fiz. határidő: 2019. július 31.)
 • 4.részlet: 13 900.-Ft (fiz. határidő: 2019. augusztus 31.), az utolsó részlethez add hozzá a szoba felárat vagy vond le a sofőr kedvezményedet)
 • Vagy kiegyenlítheted egy összegben is, a szabad helyek függvényében, legkésőbb 2019.augusztus 31-ig, de erről kérlek, hogy tájékoztass előre.

Ezt az ütemezést válaszd, ha 2019.07.01. után jelentkeztél:

 • 1.részlet: 15.000.-Ft foglaló (fiz. határidő: visszaigazolást követően 3 munkanap)
 • 2.részlet: 50.000.-Ft (fiz. határidő: 2019. július 31.),
 • 3.részlet: 53 900.-Ft (fiz. határidő: 2019. augusztus 31.), az utolsó részlethez add hozzá a szoba felárat vagy vond le a sofőr kedvezményedet)
 • Vagy kiegyenlítheted egy összegben is, a szabad helyek függvényében, legkésőbb 2019.augusztus 31-ig, de erről kérlek, hogy tájékoztass előre.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 31.

Az utaláshoz szükséges adatokat a visszaigazolásában küldjük meg.

lehetőséget biztosítunk AJÁNDÉKUTALVÁNY vásárlásra is, melyet több címletben is megvásárolhatsz szerettednek. Minimum összeg 15.000.-Ft, azaz a foglaló értéke, ezzel biztosíthatod a helyet a táborban. Tetszőleges összegben vásárolható, melyet összeválogathatsz az 5 000.-, 25 000.-, és 50 000.- Forintos címletekből. Az ajándékutalvány vásárlásra nem, de a fennmaradó részre érvényes a részletfizetési lehetőség! 

Az ajándékkártyákat is a jelentkezési űrlap segítségével vásárolhatod meg. 

Mindent elmondtunk vagy esetleg maradt még kérdésed? Tedd fel e-mail-ben: kreativhobbikcsoport@gmail.com

Ugye, veled is találkozunk a második KHCS kreatív táborban Olaszország szívében?

Jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével:

JELENTKEZÉSI LAP

a II. KHCS kreatív tábor

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező