Igaz, manapság már kevésbé divatos a karácsonyi képeslap küldés, de azért, ha körülnézünk, biztosan találunk néhányat a fiók mélyén. Amit mi készítettünk vagy vettünk, még annak idején, de aztán mégsem küldtük el, mert volt személyre szabottabb, szebb, kifejezőbb.

Másrészt meg ott van a pénz. Gyakran valóban ez a legpraktikusabb ajándék – ha tudjuk, hogy valaki gyűjt valamire, vagy nem akarunk felesleges dolgokat vásárolni neki, esetleg – főleg tizen-, huszonéveseknél, tudjuk, hogy úgysem tudjuk pont azt a ruhadarabot vagy ketyerét kiválasztani, amit ő szeretne.

Pénzt ajándékozni nem ciki, csak vigyünk abba is egy kis kreativitást. Még ha a család ifjabb tagjainak nem is annyira a külcsín, hanem inkább a belbecs számít, 😀 tegyünk róla, hogy a “tálalással” szerezzünk nekik néhány vidám percet.

Erre lehet jó a félrerakott képeslapok figyelemfelhívóvá alakítása. Mielőtt kifosztják a belsejét, és szemétbe dobják a külsejét, előtte legalább nevessenek egyet. 🙂

Szike, olló, filctoll, maradék szalagocska, más nem is kell hozzá. Talán még fantázia, ja, és pénz! 😀 Amit nem nagyon kell origaminak meghajtogatni, csak félbe vagy

harmadba, attól függően melyik motívumát akarjuk az ablakon kivillantani.

Vegyük elő a képeslapokat, és nézegessük, hogy hol van bennük olyan rész, amit, ha kivágunk, az így keletkezett ablakban jól mutat egy-egy papírpénz valamilyen részlete.

A pénzt természetesen nem ragasztjuk hozzá a képeslap belsejéhez, csak odaszorítjuk. Ehhez ragasszunk két kis darab, vastag, kétoldalú ragaszót vagy távtartó kockát, pöttyöt (ez is mindkét oldalán ragad) a kivágott ablak két oldalára olyan távolságban, hogy a pénz szorosan férjen be közé. Gondosan tervezzük, meg, hova kerül a pénz, hogy valóban az látszódjon az ablakban, amit terveztünk. Helyezzük be a meghajtott pénzt a két ragasztókocka közé, majd egy díszes szalaggal, aminek a két végét a ragasztódarabokra ragasztjuk, rögzítsük a pénzt. Kész is vagyunk.

Egy másik változat, amikor két színes szalaggal az ablakot karácsonyi csomaggá varázsoljuk.

A belső oldal másik felére kerülhet még valami kedves szöveg, és már mehet is a borítékba, aztán a fa alá, a többi ajándék közé.

Békés és szeretettben bővelkedő karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!

Marianna (a jelen cikk ötletgazdája), Orsi és a KHCS teljes csapata