Itt a tavasz a küszöbön! Kezdődhet megint a kertészkedés. Virágot ültetni még azok is szeretnek, akiknek csak egy talpalatnyi földjük van a balkonládában, a 11. emeleten. Hát még, akinek egy nagy kertje van, amiben egyformán elfér zöldség, gyümölcs és virág.

Lepjük meg barátainkat, szeretteinket virág helyett egy kis tavaszi virágmaggal. A vágott virág csak egy pár napig széplik a vázában, aztán elhervad. De a magról vetett virág hosszú ideig örömmel tölt el – kezdve az első kis zöld hajtások megjelenésével. Számomra mindig olyan örömteli pillanat, amikor az első levélkék kibújnak a földből. Valahogy ez jelzi nekem az igazi tavaszt.

Az előző szezonban, saját kézzel gyűjtött virágmag, egy csinos borítékban nem csak születés- vagy névnapra kedves ajándék, adhatjuk akár Minden-nap-Örömnap alkalmából is. Hol van az előírva, hogy csak hivatalos ünnepek alkalmával lehet mosolyt csalni mások arcára!?!

A borítékhajtogatáshoz egy A4-es (vagy A5-ös) méretű papírra van szükség. Lehet színes vagy mintás papír (pl. ajándékcsomagoló papír) is.

Hajtsuk félbe a lapot a hosszanti oldala mentén, és hajtsuk be középre a két fülét.

Hajtsuk félbe az alsó csíkot, majd hajtsuk fel a csíkot a háromszögek mentén.

Hajtsuk le a háromszög csúcsát a csík aljáig.

Hajtsuk be a két szélét a középvonalig, majd szögben hajtsuk vissza, kb. a háromszög oldalának feléhez igazodva.

Húzzuk ki a háromszög csúcsát, és szórjuk bele a magokat a borítékba, majd dugjuk be a háromszög csúcsát a felhajtott csík alá.

A hajtogatást, videón, itt is megnézheted.

Címkézd fel a borítékokat…

…aztán gondold végig, kinek is ígértél tavaly virágmagot, amikor annyira megcsodálták a kertedet!

Orsi (blogger)    

#semmibolvalami, #semmibőlvalami, #mindennapörömnap, #khcsblog