Képeslapot nem csak postán lehet küldeni. Bár, ha egy távolabb élő rokont vagy barátot szeretnénk megörvendeztetni, akkor a képeslap arra is remek ötlet. Milyen kellemes, amikor a postaládában a szórólapok és számlák mellett valami speciálisan nekünk szólót is találunk!

De a postai küldés mellett kiváló kiegészítője lehet egy személyes ünneplésnek is. Az ajándékok mellett megbújó elegáns vagy humoros, ötletes lap pár kedves szóval olyan, mint a dekoráció a tortán. A torta anélkül is finom, de egy kis hozzáadott extra gyönyörködteti a szemet és a lelket.

Persze egy 1 éves esetében inkább még a szülőknek szól az ez az örömszerzés – de ha eltesszük, megőrizzük a szülinapi képeslapokat, érdekes meglepetés lehet belőle a gyereknek, mondjuk a 18. születésnapján.

1 éves gyereknek 1 gyertya dukál. Ez még egy képeslapra is könnyen ráfér. Tegyünk mellé mindjárt egy szál gyufát is, és kész is van.

Az alapanyagok …

… és a kész lap.

60 éves korban már sokkal több gyertyáról van szó. Tortán is nehéz elhelyezni (vagy NAGYON NAGY tortát kell sütni), hát még képeslapon. De azért ez is megoldható.

Csak egy összehajtogatott, leporello képeslap kell hozzá, színes papír, olló, ragasztó – és sok-sok türelem.

Te milyen képeslapot készítettél legutóbb valaki örömére? Oszd meg velünk az ötletedet egy bejegyzésben.

Boldog (szüli)napot mindenkinek!

Orsi (blogger)