Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam mindig halomban áll a tojástartó. Pedig igyekszem a piacon venni a tojást, és az általam vitt tartóba kérni, de mégis… Ez is olyan rejtélye az életnek, mint például, hogy miért mindig a vajas felére esik a kenyér, és hová tűnik a mosott zoknik párja. 😀

De maradjunk a fősodorban. Szóval van az a rengeteg tojástartó. Időként leviszem az egészet a piacra, és odaadom egy tojásárusnak. Néha oda vannak az örömtől. Máskor fanyalognak, és el sem akarják fogadni. Az ég sem mindig kék, el kell fogadni, hogy időnként beborul.

Aztán elkezdek böngészni a neten, és hirtelen annyi jó ötlet jön szembe velem, hogy eszem ágában sincs elajándékozni a tojástartókat, inkább barkácsolok. Remek alapanyag, minden alkalomra, és minden korosztálynak nyújt valamit.

Íme, néhány szellemes ötlet, főleg képekben. Hisz tudjuk, egy kép többet ér 1000 szónál.

Állatkák – néhány ötlet étvágygerjesztőnek. A lehetőségek száma szinte végtelen

(Forrás: The Spruce Crafts , Crafty Crafted , Buggy and Buddy ,
Patchwork Parent , The Art KitI Heart Crafty Things)

Díszcsomagolás – egy kis festék, egy kis szalag, készen van az egyedi és törésmentes csomagolás

(Forrás: TipJunkie.com , Pulp Crafts)

Fűzérsor az ablak elé

(Forrás: BuzzMills )

Rendszerezés, tárolás – legyen szó ékszerről, csavarokról, íróasztali mütyürökről

(Forrás: Pulp Crafts , eHow , The Beehive Cottage )

Faliújság egyszerűen

(Forrás: Pulp Crafts

Palántázás – a palántákat akár a papírmasé „csészécskékkel” együtt is kiültethetjük, hogy ne bolygassuk. A nedves talajban a tojástartó idővel elmállik.

(Forrás: eHow )

Flakonok tárolása

(Forrás: eHow )

Laptophoz, tablethez

(Forrás: eHow )

Gyerekjátékok

(Forrás: The Imagination Tree , Pinterest, enfant bébé loisir , Picklebums )

Virágkoszorú

(Forrás: Mom to 2 Pos Lil Divas , Parents , mk inspired )

Madáretető

(Forrás: Spicami )

Gyújtós – tábortűzhöz, kandallóhoz

(Forrás: eHow )

Azokban a háztartásokban, ahol szárítógép is van, a szűrők tisztításakor rendszeresen adódik a szárítógép szösz. (Épp most találtam egy remek cikket arról, hogy ez is mi mindenre használható még!)

Ilyen szösz (ha nincs, simán használhatunk vattát is), némi gyertyamaradvány és a tojástartó – ennyi kell csupán. A tojástartó mélyedéseit megtöltjük szösszel, majd leöntjük egy kevés olvasztott gyertyaviasszal. Amikor megkeményedett nylonzacskóban, hűvös helyen tároljuk. Tűzgyújtásnál csak letépünk egy csészét, az aprófa alá helyezzük, és meggyújtjuk a papírt. Remekül működő gyújtós, érdemes kipróbálni.

PLUSZ EGY ÖTLET – Házépítés, bútorépítés

(Forrás: Inhabitat )

Na, ehhez a projekthez már jó sok tojástartót kellett összegyűjtenie a kísérletező kedvű alkotónak, aki nem csak a konyhapultot, de az egész házat tojástartókból építette. Ide kattintva további képeket is láthatunk.

És Te mire használod a kiürült tojástartókat?

Orsi (blogger)