2022. szeptember 23 – 24. között, művészeti, zenei és családi programokat kínálva, ismét megrendezésre kerül az Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevard-on. A szervezők az utca üzleteit civil együttműködésben összefogó Bartók Boulevard Egyesület tagjai. A Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig, illetve a Feneketlen tóig tartó szakaszon várja az érdeklődőket.

A helyszínek

Love in street – az Eleven Ősz az az ünnep, amikor az utca vendégül látja az eseményre látogatókat. Számos zenei, színházi, gasztronómiai, családi programon vehetnek részt az érdeklődők, miközben workshopokon bontakoztathatják ki művészi hajlamaikat, performanszok nézhetnek meg, kiállításokban és köztéri installációkban gyönyörködhetnek és helytörténeti sétákon ismerkedhetnek a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyeddel.
Az Eleven Ősz programkavalkádja a közösségben rejlő kreativitás és a városnegyedhez kapcsolódó kulturális értékek bemutatásának ünnepe.

Idén először futóversenyt is szerveznek az utcában: a BBB Runnabe BeerMile Mutasd meg, hogy te is szívből futsz! elnevezésű megmérettetésén, a frissítőpontokon 1 dl frissítő pohár sör a résztvevők jutalma!

A fesztivál megrendezését 2022-ben az Insert Program támogatja, amely a UIA (Urban Innovative Actions) brüsszeli eredetű városfejlesztési pályázat egyik nyertese. Az Insert programnak két fő pillére van. Az első a 2023 elején nyíló Adaptér, a kerület új Art & Tech Centere. A második pedig az Insert, egy szeptemberben induló online közösségi platform és webapplikáció, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen az alkotni vágyó újbudaiak számára a terveik megvalósítására, és alkotótársak, eszközök találására.

A szervezők programok széles körét kínálják. A Szent Gellért téren utcabál, a Feneketlen tónál beszélgetési, elmélyülési lehetőségek lesznek. Találkozhatunk bűvészekkel, betérhetünk festmény-, fotókiállításokra, kipróbálhatjuk magunkat nemezgyűrű, fonott papírszív készítésében, építhetünk mesekertet, varrhatunk táskát… A programokon való részvétel olykor regisztrációhoz kötött, úgyhogy érdemes otthon, előre tervezni. De aki a spontenaitást szereti, az sem fog csalódni. A lüktető Bartók Boulevardon sétálva biztosan mindenki talál magának való érdekességet.

Az Eleven Ősz programjai között az alábbi felületen böngészhetünk.

Irány a Bartók Béla út!

Orsi (blogger)