Jelmezek – ma

Divatok jönnek-mennek, aktuális filmek, sorozatok jellegzetes figurái remek lehetőséget kínálnak egy-egy jelmez megalkotására, feltűnnek újabb és újabb szellemes ötletek, és persze a nagy klasszikusok is megjelennek minden jelmezbálban.

Előző bejegyzésemben a családomban és baráti körben megalkotott jelmezekről nosztalgiáztam. Ma a KHCS facebookos csoportjában megosztott, garantáltan friss és naprakész jelmezkreációkból mutatunk be néhányat. A válogatás természetesen nem jelent minősítést, sőt, kifejezetten kihívást jelentett a sok-sok szellemes ötletből kiválasztani azt a néhányat, ami belefér egy ekkora cikkbe.

Minden kislány igazi angyal…

Kmetty Erika alkotása

… és persze van bennük egy csipet ördög is.

Répás Krisztina alkotása

A jelmezbál remek alkalom, hogy kicsit mások legyünk, megéljük az álmainkat, és kibújunk a hétköznap szokásos ruháinkból. Ki tudná elképzelni Csingilingit farmerben és pólóban?!? Ő csakis zöldben  repkedhet Pán Péter körül.

Szalókiné V. Rita alkotása

Ahogy egy igazi kereszteslovaghoz is hozzátartozik a fehér köpeny alatt a páncéling is (az ifjú lovag korára való tekintettel, ezúttal nem láncból kovácsolva, hanem hímzőfonalból horgolva. Egy fegyverkovácsnak is becsületére válna!)

 

Van-e szebb élmény annál, mint amikor eső után, a még szürke égbolton – vagy még váratlanabbul, egy jelmezbálon – hirtelen szemünk elé tárul egy csodás szivárvány?

Répás Krisztina alkotása

Gyermekkorom és később a fiam ifjúságának is egyik kedvenc játéka volt a LEGO. Mennyi lehetőséget rejtenek azok a szabályos kis téglák. Csak fantázió kérdése, hogy mit alkot belőle az ember – vagy, hogy hogyan kelti életre.

Harmos Judit alkotása

És ha már játékokról van szó, habár már a gyerekeink is felnőttek, családunkban azért még mindig divat a társasjáték. Évente több alkalommal is összegyűlünk egy jó kis játékdélután kedvéért. Ez az élő társasjáték viszont nem a mi gyűjteményünkből való.

Horváth Csabáné alkotása

A rettenthetetlen Optimusz fővezér még vet ránk egy bátorító tekintetet, mielőtt szuperautóvá alakulva csatába indul.

Némethné Tóth Renáta alkotása

Ahol viszont már ő sem tud segíteni, ott csak a csoda segíthet. És ki tudna hamarabb csodát tenni, mint egy légiesen könnyű kis tündérke.

Hajmásy Rita alkotása

Külön tiszteletet érdemelnek a lelkes pedagógusok, akik nem csak megszervezik ezeket a farsangi jelmezbálokat, de olykor még arra is vállalkoznak, hogy egész osztályukat beöltöztessék. Íme, egy vidám pingvincsapat.

Mint ahogy a cikk elején is említettem, ezek a képek csak egy kis töredékét mutatják be a Kreatív Hobbik csoport FB-oldalán felbukkanó jelmezeknek. És mennyi remek ötletes jelmez bálozhatott még a különböző farsangokon, amelyről nem kerültek fel képek. Jó látni, hogy ilyen fantáziadús szülők és tanárok vannak mindenfelé, akik nem sajnálják az időt és fáradtságot, hogy valami egyedivel, szellemessel és vidámmal örvendeztessék meg a gyerekeket!

Neked milyen jelmezélményeid vannak? Oszd meg velünk egy hozzászólásban!

Orsi (blogger)