Spatula nyuszi, azaz húsvéti hűtőmágnes

Lassan már két éve, hogy rendszeresen az egyik gyorsétteremben találkozom a kínai barátnőmmel. Egy-két órát elbeszélgetünk angolul, kínaiul, magyarul, és közben elszürcsölünk egy csésze teát. Az étteremnek valószínűleg nem mi vagyunk a legjobb vevői, viszont mégiscsak jó vendégek vagyunk, mert se citromot, se cukrot, se mézet nem kérünk a teához. A keverőpálcikát azért minden esetben a tálcára rakják – én pedig mindig beteszem a táskába, „Majd csak jó lesz valamire!” felkiáltással.

És, lám, most jött el az ő idejük!

Kell még némi mágnes, néhány színes toll, esetleg két oldalú ragasztó. Kezdődhet is az alkotás.

A kellékek

Elöször is kettévágjuk a pálcikákat. Ezt egy közönséges ollóval is megtehetjük. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb nyuszikat is, ahogy a fantáziánk diktálja. Ha a vágás nem lett szép, dörzsöljük át egy kicsit csiszolópapírral.

Ragasszuk össze két fél pálcát. A nyuszi fülei lehetnek egy vonalban, vagy egy kicsit elcsúsztatva is. Ragasztás előtt próbálgassuk egy kicsit, hogy tetszik jobban (vagy készítsünk ilyet és olyat is 🙂 ). Ha a mágnescsíkunkon öntapadós ragasztó van, akkor egyből arra ragasztjuk rá a két fél pálcikát, szorosan egymás mellé helyezve.

Öntapadó mágnes felragasztása

Ha nincs a mágnesen ragasztó (vagy egyszerűen csak elöregedett már, mint nálam), akkor először vágjunk le a két pálcika szélességénél egy kicsivel keskenyebb csíkot a kétoldalú ragasztóból, és azt ragasszuk rá az egymás mellé szorított pálcikákra.

Mágnes felragasztása két oldalú ragasztóval

Majd erre ragasszuk rá a mágnescsíkot.

Ha a mágnes tekercsben van, érdemes ragasztás előtt legalább egy éjszakára kiegyenesítve préselni, mert különben egy idő után hajlamos elválni a ragasztótól, és visszahajlani.

A mágnescsík fogja össze a két pálcát

Ezután már csak a „művészi” része jön a dolognak. Megrajzoljuk a szemet, orrot, szájat, és kiszínezzük a füleket is.

Filctollal és akvarellceruzával színezve

A bal oldali nyuszit filctollal színeztem, a jobb oldalihoz akvarellceruzát használtam, melyet vizes ecsettel átsimítva, szintén egyöntetű szint kapunk.

Akár egy egész hadsereget is készíthetünk, és meglephetjük vele barátainkat, családtagjainkat, munkatársunkat.

Orsi (blogger)