Múlt heti cikkünkben a felgyülemlett kreatív anyagaink átnézéséről, selejtezéséről írtam. Ha ezt már sikeresen megoldottuk, jöhet a rendszerezés, amelyhez az internetről összegyűjtött tárolási ötletekből mutatok be egy csokorra valót.

A „klasszikus”
Konzervdobozt, vagy akár különböző magasságokban levágott tetejű italosdobozokat is remekül használhatunk pl. írószerek, ollók, apróbb szerszámok tárolására. Ne feledjük el bevonni valami csinos tapétával vagy anyaggal. Be is festhetjük. Gessoval lealapozva, akrilfestékkel egyedi mintázattal láthatjuk el.

Tárolási-ötletek2

Forrás: worldofpineapple.com

Fogas, vödrökkel
Szortírozásra és tárolásra is jó lehetőséget nyújt.

Forrás: kaumo.jp

Fonalak, szalagok tárolása
Ez az, ami sokak fantáziáját megmozgatja, és számos jó ötlettel találkozhatunk.
PET-palackból remek fonaltartót készíthetünk, amelyet akár a szék háttámlájára is „rágombolhatunk”. Nagyon alkalmas spárga tárolására is, így biztosan nem fog összevissza tekeredni, mire legközelebb szükségünk lesz rá.

A ritkábban használt fonalakat akár zárt üvegben is tárolhatjuk.

Forrás: www.sashe.sk

Patchwork alkotóknak egy remekül átlátható cérna-fa. Még falidísznek is beválik.

Forrás: www.telasdivinas.com

Fonalmaradékok, vékony szalagok nem fognak letekeredni, ha ezeken a vicces, cicaalakú kartondarabokon tároljuk. A fonal végét persze ne felejtsük el behúzni a bevágásba.

Forrás: little-white-whale.com

Ha nincs elég spulnink a szalagok feltekeréséhez, müzlis dobozból, vagy hasonló, keményebb kartonból könnyen készíthetünk. A szalag szélességétől függően több vagy kevesebb karikából állítsuk össze a középső részt.

forrás: pinterest.com

Ha a körök összeragasztása előtt lyukat ütöttünk a közepükbe, akkor egy pálcára felfűzve akár egy cipősdobozban is tárolhatjuk őket.

forrás: pinterest.com

A doboz oldalán lévő régi kulcslyuk fedeleket bolhapiaci barangolások során is összegyűjthetjük.

Forrás: www.manualidadespara.com

Barkácsasztal két polcból – számtalan kosárral
Egyedi méretű kosarakat papírfonással is készíthettek. Nem ördöngösség, és ha az internetről nem sikerült elcsípni a technikát, Judittól megtanulhatjátok. Figyeljétek a májusi tanfolyamainkat.

Forrás: www.biantable.com

Újragondolt funkciók

A felfordított székre vart zsebes tárolók számtalan eszközt, és alapanyagot elnyelnek, és egy helyen tárolnak. A középső rész pedig ideális a papírtekercsek számára.

Forrás: diyjoy.com

Ha ló nincs, jó a szamár is – azaz szék helyett használhatunk egy kartondobozt. A vidám anyagokból megvarrt zsebes huzattal bevont doboz varrófelszerelés, képeslapgyártáshoz való eszközök, de akár festő-rajzoló kellékek tárolója is lehet.

Forrás: http://www.ecodaisynature.com

Helykihasználás
A csomagolópapírokat, dekupázspapírokat, tapétatekercseket egy kihasználatlan beugróban is tárolhatjuk. Rács helyett teleszkópos függönyrudakat is használhatunk

Tárolási-ötletek1

forrás: www.familyhandyman.com

Micsoda ötlet!
Nem fog többé szétszóródni vagy túladagolódni a csillámpor vagy hőre domborodó por, ha szórófejes sótartóban tároljuk.

Forrás: http://www.sugarpiefarmhouse.com

És neked milyen tárolási ötleteid vannak?
Orsi (blogger)