Fejemre nőtt a naptár. Önálló életet él. Amíg nem figyelek rá, hirtelen hatalmas léptekkel szaladnak előre a napok. Most például azt látom, hogy három hét, és itt a húsvét. És hát mit ér a húsvét nyuszi nélkül?  Ideje nekiállni a dekoráció előkészítésének. A harmonika nyuszi kartonpapírból és saslikpálcikából könnyen elkészíthető, és kerti vagy asztali dísznek is jól mutat.

Vidám nyuszik a kertbe és az ünnepi asztalra

Rajzoljunk egy oválist, mely hosszában kétszer akkora, mint amekkorára a nyuszi testét szeretnénk. Hajtogassuk össze harmonikaszerűen, kb. 2 cm szélességű csíkokban. Az egyenletes hajtáscsíkokhoz először hajtsuk az oválist félbe a rövidebb átmérőjénél , majd mindkét felet ismét félbe, ez után már látjuk, hogy mekkora a megfelelő csíkszélesség. Ha meghajtogattuk a csíkokat, ellenőrizzük, hogy harmonikaszerű-e a hajtás, előfordulhat, hogy a felétől „visszafelé” hajtottunk, ilyenkor ismételjük meg a hajtásokat az ellenkező irányba.

Sablon

Szúrjuk át a körző hegyével az összefogott csíkot, középen. Mozgassuk benne a körzőt, hogy táguljon a lyuk, aztán szúrjuk át egy vastagabb tűvel is, majd óvatosan, forgató mozdulatokkal szúrjuk át az előkészített lyukon a sasliknyársat. Kicsit húzogassuk a hajtogatott csíkot a pálcikán fel-le, így könnyebb utána széthúzni a harmonikát. Ezzel már el is készült a nyuszi teste.

Rajzoljuk meg és vágjuk ki a fejét a fülével együtt. Rajzoljuk rá a pofácskáját, és ragasszuk a pálcához. A pálca felesleges végét legegyszerűbben egy harapófogóval távolíthatjuk el. Ha akarjuk, köthetünk masnit is a nyuszi nyakába, aztán keressünk neki megfelelő helyet. Cserepes virág földjébe vagy oázishabba szúrva vidám asztaldísz.

Orsi (blogger)