A bátyám Ausztráliában él, távol a nagyvárosoktól, sőt még a legközelebbi falutól is. Úgyhogy náluk még, a hőskor emlékeinek megfelelően, él a szomszédi összetartás, barátság, közös ünneplések – és persze a hagyományok.

Ilyen például az, hogy a karácsonyi parti alkalmával a csapat egyik kreatív tagja, néhány évvel ezelőtt elkezdett mindenkinek ajándékozni 10 dollárt, amit aztán egy közös bevásárlás keretében költenek el. De nem ám akárhogyan!

Egy karácsonyi bevásárlóversenyen. A szabályok szigorúak: meghatározott boltban, mindenkinek egy számára előre kitűzött színben kell venni valamit, aminek az ára maximum 10 dollár. A rendelkezésre álló idő 1 óra, de holtverseny esetén a gyorsaság is előnyt jelent, úgyhogy nem érdemes túl sokat vacakolni.

Végül aztán összeül a csapat egy kávéra, és jön a versengés, hogy ki találta/vette meg gyorsabban, kinek a színe vitatható, ki vett praktikusabb (vagy bugyutább) dolgot.

A végén persze győztest is hirdetnek, de főleg jól szórakoznak néhány órán át.

További szószaporítás helyett álljon itt két rövid élménybeszámoló.

„Én voltam a leggyorsabb vásárló egy zöld foci labdával, de mivel sárga foltok is voltak rajta, végül Carole nyert, 5 perc hátránnyal, de egy teljesen narancsszínű polippal (kutyajáték).”

„Ja, és csütörtökön megvolt a 10 Dolláros Vásárlási Kihívásunk is!

Utcai hagyománnyá vált már, minden karácsonyra Lisától kapunk egy tízest, és amikor időnk van (az az mindenki egyszerre ráér, szóval meg kell ám szervezni) elmegyünk a kijelölt boltba (ezúttal IKEA) és versenyvásárolunk.

Persze a fantázia is számít, szóval a döntés nem egyszerű, és jól szórakozunk utána mindnyájan az eredményhirdetésnél.

Hát, nehéz volt a választás, nem csak színügyben, de semmi se volt 10-re felkerekítve!! A legjobb móka a végén a bemutató, és elbírálás! Connor talált egy 10 dolláros tükröt, de az Ő színe a piros volt, szóval, ötletesen egy piros párnával „színezte”!”

Ha előttünk is áll még baráti, munkahely, vagy hasonló közös ünnepség – lehet „lopni” az ötletet. Így mindjárt megvan a következő összejövetel témája is: Irány a helyi vegyesbolt, valamelyik barkácsáruház, vagy bármilyen más üzlet, ahol sokféle holmit halmoztak össze!

Advent utolsó hetére mindenkinek békés napokat és karácsonyi hangulatban zajló készülődést kívánok.

Orsi (blogger)