Egy adventi naptárnak nem kell egyszerűen csak 24 kis ablaknak lennie, mögöttük 24 kis egyencsokoládéval. Számtalan ötletünk lehet arra, mivel is mérjük a karácsonyig még hátralévő napokat. Korábban már írtam néhány tippet, amelyeket elolvashatsz itt és itt

Ha töröd a fejed, biztosan neked is eszedbe jutnak újabb megoldások, vagy inspirálódhatsz a Pinterestről is – és akkor már tényleg a bőség zavara lesz a legnagyobb gondod.

De azt is megteheted, hogy teljesen elkanyarodsz az advent naptár alapötletétől, és valami egész mással rukkolsz elő. Például magukkal a számokkal. Ahogy én tettem tavaly decemberben.

Van egy családi levelezőlistánk, és advent minden napján küldtem a családnak egy fényképet, amin az adott napnak megfelelő szám volt látható.

Nagyon szórakoztató volt a számok keresgélése. Teljesen átállította a figyelmemet. Bárhol jártam – utcán, boltban, orvosi rendelőben, barátnőknél vagy akár otthon -, mindenhol a számokat figyeltem. És ahogy lenni szokott, amikor az ember érdeklődni kezd valami iránt, hirtelen mintha tálcán kínálná az Univerzum. Mindenhol számokat láttam. Néha olyan jól sikerült a vadászat, hogy egy-egy számból több “feltétlenül” megosztandó kép is készült.

A családot teljesen váratlanul érte a számok felbukkanása, de elég volt pár nap, hogy már reklamáljanak, ha a reggeli postanézés közben nem találkoztak az aznapi számos levéllel.

Aztán újabb pár nap múlva már ők is csatlakoztak, és szintén elkezdtek számokat küldözgetni. Remek szórakozás volt. A számvadászat is, meg egymás képeinek nézegetése, és a rácsodálkozás, hogy a számok milyen sok helyen és sokféle megjelenésben vannak jelen az életünkben.

És még érdekes kalandokba is keveredhetünk. Idézem a nővérem levelét: “Tényleg csak ki kell nyitnia az embernek a szemét! Most már én is mindenhol számokat látok. Tegnap, amikor egy rendszámot fényképeztem, ott volt az autó tulaja is. Persze engedélyt kértem, és elmondtam, hogy mire kell. Nagyon megtetszett neki az ötlet. Talán tényleg megcsinálja ő is jövőre.”

Hát Ti?

Orsi (blogger)