Adventi naptár októberben? Nem túl korai ez még? Amikor amúgy is azon füstölgünk, hogy a boltokban már most kezdenek megjelenni a Mikulások és a karácsonyfa-díszek? Na, ne már!

Két mentségem mégis van ennek a cikknek a megírására. Az egyik az, hogy ha nem a sablonos „megveszem-az-adventi-naptárt-és-ha-szerencsém-van-már-a-csoki-is-benne-van” megoldásban gondolkozunk, hanem valami ötletesebbel szeretnénk előrukkolni, akkor igenis, nem árt időben elkezdeni a gondolkodást, ötletelést, jó esetben az alkotást is.

A másik mentségem, hogy a címben szereplő adventi naptárok az idei őszi barátnős összejövetelünk főszereplői voltak. Ugyanis, még februárban megegyeztünk, hogy most, ősszel, adventi naptárokkal lepjük meg egymást. Igaz, kicsit későbbre, november közepére terveztük az összejövetelt, de ember tervez … és akkor közbejön egy szalagavató, ami minden dátumot felülír. 😀 Igy aztán október közepén kerültek az adventi naptárok kinek-kinek a lakásába, hogy december elsejéig várakoztassanak bennünket, amíg „nyitogatni” kezdhetjük őket.

Igen, „nyitogatni”, így, idézőjellel, mert hol vannak már ezek az adventi naptárak a hagyományos kis ablakos megoldásoktól!

Ezek az adventi naptárok karácsony közeledését jelzik. A hóemberek orra vagy a számról számra vándorló kis csengő jól mutatja, hol is járunk már az adventi időszakban.

Játékos lelkű gyerekeknek és felnőtteknek remek ötlet a buborékfóliából készült naptár, amely 24 napon át kínál pukkasztani valót. Lelkes emberek mindjárt az adott számot körülvevő buborékokat is kipukkaszthatják! 😊

24 kis kártya vagy boríték, 24 üzenettel. Lehet humoros vagy elgondolkoztató, lehetnek régi emlékek vagy új célok, karácsonyi előkészületekre ösztönző emlékeztetők, régi pillanatokat idéző fényképek. Most még senki nem tudja, mi bújik meg a számok mögött.

Adventi naptárba édesség – egy kis plusszal. Fényfűzérrel összekötött karácsonyi kekszek. Minden napra egy kártya és egy süti, és hozzá hangulatos esti világítás a korán sötétbe boruló esti órákban. Az üveg oldalán pedig egy kis táblázatban x-elhetjük ki, hogy hány kekszet is ettünk meg – akarom mondani, hány nap van még karácsonyig! 😊

A környezettudatosság karácsony idején is teret kaphat, akár még egy adventi naptár is segíthet abban, hogy ha majd az ajándékok csomagolására kerül sor, a drága, és aztán kidobásra kerülő díszes csomagolópapírok helyett inkább újra felhasználható csomagolást válasszunk.

Kedves Kiválasztott!
Környezetbarát karácsonyhoz
kerüljön kreatív körítés.
Kerüld a kidobhatót,
keresd a kétszázszor kézbevehetőt.
Kevéssel e kalendárium is kezedre-játszik.
Kellemes karácsonyt kívánok

Az őszi összejövetel persze nem csak az ajándékozásról szólt. Volt benne, kirándulás, játék, kitárulkozó beszélgetések, eszem-iszom és rengeteg nevetés is.

Az adventi naptárok pedig megmutatták, hogy még mindig meg tudjuk lepni egymást új ötletekkel. Talán Titeket is sikerült inspirálni, hogy az itt látottakat továbbgondolva vagy a Pinterestben elmerülve meglepjétek szeretteiteket egy egyedi adventi naptárral.

(Korábbi bejegyzés adventi naptár témakörben: Adventi naptár – ideje hozzálátni )

Orsi