Ha szeretnénk egy kis újdonsággal feldobni a lakás dekorációját, remek megoldást kínálnak ezek a könnyen elkészíthető díszalmák. A megfelelően megválasztott textíliák segítenek a meleg színekben pompázó őszi hangulat, a vénasszonyok nyara felidézésében, még akkor is, ha odakint éppen borús az ég, és szürke az egész világ.

Néhány mintás anyagon kívül (ami akár a szekrényben félretett textilmaradékokból is előkerülhet) nincs is másra szükség, mint pár tekercs WC-papírra.

Az anyagokból vágjunk ki kb. 50×50 cm-es négyzeteket. Nem szükséges beszegni, de aki akarja, cikkcakk öltéssel végigfuthat a széleken

WC-papírtekercsekre további WC-papírt tekergetve alakítsunk ki egy kicsit gömbölyűbb formát. Igy lesz igazán mutatós az almánk.

Tegyük az elkészült tekercset a textilnégyzet közepére, és hajtogassuk fel rá az anyagot, egyenletesen, kis hajtásokkal. Felül egyszerűen csak dugjuk bele az anyagszélét a hengerbe. A sok anyag megtartja önmagát.

Kis botocskára kössünk egy zöld masnit, vagy erősítsünk filcből kivágott levélformát, és tűzzük a henger közepébe. És íme, már el is készült a díszalmánk. Érdemes játszani az anyagok mintájával és színével, hogy a szobánkhoz és hangulatunkhoz leginkább passzoló almák készüljenek.

Hasonló módon készülhet Halloween-re tök is dekorációnak. A képen egy egyszerűsített verzió látható, amelyben nem WC-papír tekercset, hanem egy megfelelő méretűre vágott papírhengert vontak be narancssárga krepp-papírral.

A sütőtök fényképét itt találtam, az almás ötletért Szabó Henriettát illeti a köszönet.

Jó szórakozást az alkotáshoz és kellemes őszidőt!

Orsi (blogger9