Egy kis meglepetés akár a hétköznapokat is felvidíthatja, ünnepek alkalmával pedig egyenesen „kötelező”. A léggömb eső olcsó és hatásos módja annak, hogy mosolyt csaljunk valaki arcára és jól indítsunk egy születés- vagy névnapot, évfordulót, iskolakezdést vagy sikeresen letett vizsga másnapját. Ráadásul a léggömbökkel utána is jót lehet még játszani.

Amire szükségünk van a léggömb esőhöz, az sok-sok léggömb, csíkokra vágott krepp-papír és cellux ragasztó. Ja, és ami a legfontosabb, egy befelé nyíló ajtó!

Az ajtófélfák közé felragasztjuk a krepp-papír csíkokat, és menet közben mindjárt ki is töltjük a szalagok és az ajtó közti rést a felfújt léggömbökkel. Ügyeljünk arra, hogy olyan sűrűn legyenek a szalagok, hogy megtartsák a léggömböket. Amint az egész ajtónyílást kitöltöttük, már el is készültünk a meglepetéssel. Nincs más hátra, mint meglesni az ünnepelt arcát, amikor kinyitja az ajtót, és ráömlenek a léggömbök. 😀

Forrás: Hello Wonderful        

És ha már ennyi felfújt léggömbünk van, akkor nézzünk mindjárt néhány játékot is hozzá.

Léggömbből emberfej

Műanyagra író tollak segítségével rajzoljunk mókás arcokat a léggömbökre. Akár még kalapot vagy baseball sapkát is tehetünk a fejére. Az elkészült léggömbfejeket erősítsük léggömb pálcikára és szúrjuk bele a sarokban álló fikusz cserepébe. Vagy tegyük egy vázában az asztal közepére

Léggömb a levegőben

Klasszikus játék. Akár egyedül is játszható, de csapatban még jobb. Minden embernél van egy ütő (pingpong- vagy tollaslabda ütő, tálca, papírtányér…), és az a cél, hogy a léggömböt ütögetéssel minél tovább a levegőben tudjuk tartani.

Ha egy léggömbbel túl könnyűnek találjuk a játékot, kipróbálhatjuk, milyen amikor egyszerre többet is megpróbálunk a levegőben tartani.

A játék egy változata, amikor két ember szemben áll egymással vagy ha többen vagyunk, akkor laza körben állunk, és egymásnak adogatjuk az ütőnk segítségével a léggömböt vagy léggömböket.

Léggömb adogatós

Csapatjáték, legalább 8-10 ember esetében verseny is lehet. Laza sorban, kb. fél méterre egymástól, két vagy több sorban felállunk, és sípszóra adogatni kezdjük a léggömböt elölről hátrafelé. Az első ember a két lába között dobja tovább a léggömböt, a második a feje fölött, aztán megint a két láb között… Az a csapat győz, amelyiknek először sikerül eljuttatni a labdát a sor végén álló személyhez.

Léggömb kanálban

A klasszikus, amerikai vidéki játék, a tojásfutás módosított változata. Merőkanálba, szűrőbe, vagy más hasonló konyhai eszközbe tesszük a léggömböt, amellyel minél gyorsabban el kell jutni a rajtból a célba.

Léggömb futás – térdek között

A versenyzők, térdük közé szorított léggömbbel, felállnak a rajtvonalnál, és sípszóra elindulnak. A feladat az, hogy minél gyorsabban célba érjenek. Aki elejti, vagy kidurrantja a léggömbjét, az a rajtvonalról indulhat újra. A győztes az, aki elsőnek ér célba, térdei között a léggömbbel.

Remélem, egyik-másik ajánlott játék felkeltette az érdeklődéseteket és a legközelebbi családi vagy baráti összejövetelen ki is próbáljátok.

Orsi (blogger)