Hosszú téli délutánokon, pláne, ha borús is az idő, szeretek festékekkel játszani, kísérletezni. Ahogy a gyerekek is. Ezt az egyszerű márványozós technikát vég nélkül tudnám folytatni – vagy ameddig el nem fogy a borotvahab és a vízszintes felület, ahova letehetem a kész darabokat száradni. 😀

A kellékek

Tényleg egyszerű. Fogjunk egy flakon borotvahabot – megteszi a legolcsóbb is, a 100 Ft-os boltból -, és nyomjuk ki egy tálcára úgy, hogy beterítse a felületét. Nem kell vastagnak lennie, csak legyen mindenhol.

Csepegtessünk a borotvahabra vízben oldott tömény víz- vagy temperafestéket, esetleg folyékony ételfestéket, többféle színt, elszórva.

Egy fogpiszkáló segítségével ”firkáljuk” össze a felületet – a hullámvonal a legegyszerűbb mintázás, de kísérletezhetünk mással is. Például egyenes vonalakat húzunk, kb. párhuzamosan egymással, aztán ezekre merőlegesen vonalkázzuk a felületet.

Ha megvan a felületi minta, simítsunk rá egy nedvszívó papírt – rajzlapot vagy kartont (fényes felületű fotókarton erre a célra nem alkalmas). Óvatosan vegyük le, majd tegyük a nylonnal vagy újságpapírral leborított asztalra, és egy kemény karton vagy műanyag lappal húzzuk le róla a felesleges habot. Készen is van, mehet száradni.

Jöhet a következő papírlap. Ha már unjuk a színkombinációnkat, csepegtessünk bele új színeket, és mintázzuk meg ismét.

Ha már nagyon kusza a felület, egyszerűen nyomjunk rá egy újabb réteg borotvahabot, és kezdjük elölről az egészet.

Az elkészült darabok remekül felhasználhatók scrapbookozáshoz, képeslap vagy ajándékkísérő készítéséhez, fotó alá háttérnek, kreatív faliképhez…

Próbáld ki, remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak!

Orsi (blogger)