Vagy a bikáé…, az ököré…, a tehéné. Ugyanis kínai horoszkópról beszélünk és ezeknek a fránya kínaiaknak van néhány ilyen állatnevűk, amiről nem lehet pontosan tudni, hogy mire is gondolnak. 2020 a patkány éve volt … vagy az egéré. 2015 a kecskéjé, esetleg a kosé. Mindkettőt láttam az újévi képeslapokon.

És most itt van ez a Bivaly éve. Kínai barátaimat és a Kínában élő fiamékat is minden évben saját készítésű képeslappal szoktam köszönteni, de – bevallom őszintén – ez a bivaly motívum nem tudta megmozgatni a fantáziámat. Így végül a Tehén évét választottam. 😀

Maga a képeslap babrás, de alapjában véve egyszerű. A három tehénfejet vastag filctollal rajzoltam fel egy fehérkartonra, aztán vízfestékkel kifestettem. Kivagdostam az alálapnak szánt négyzeteket, szabadvonalasan körbevágtam a tehenek “ablakait”, és már csak a felragasztás volt hátra.

Végül rákerült az évszám is, szintén filctollal írva. A belső oldalra a hagyományos, kínai újévi jókívánság került, 新年快乐. Idén nyomtatóval vittem fel a karaktereket a vajsárga kartonra, ami alá karamellbarna alaplapot választottam.

A sok, aprólékos ragasztgatás ellenére is könnyen elkészültek a lapok – a kínai címet rávarázsolni szinte nehezebb volt. Bár, még az is eltörpült a postás kisasszony gondjai mellett, akinek csak komoly nehézségek árán sikerült bevinnie a levelemet a rendszerbe. De végül még ez is megtörtént, úgyhogy a lapok már úton is vannak Shanghai felé, és ha szerencsém van, időben meg is érkeznek! 😊

新年快乐. Xīnnián kuàilè. Boldog kínai újévet!

Orsi