Ha eddig még nem tetted, legfőbb ideje, hogy nekiállj a karácsonyi képeslapok készítésének. Még ha a legtöbb ismerősödnek csak a Facebookon, jobb esetben e-mailben küldesz is karácsonyi jó kívánságokat, ne sajnáld az időt arra, hogy a hozzád legközelebb állóknak egy saját kezű képeslappal szerezz örömet.

A mai ötletünk igazán egyszerű. Nem is kell hozzá más, csak egy kis színes karton és karácsonyi konturmatricák vagy arany toll. No meg egy kevés gyakorlat a sniccerrel való bánással. (Ne aggódj, ha ez hiányzik, hamar megtanulható. De ha még nem dolgoztál sniccerrel, érdemes egy kicsit gyakorolni, mielőtt belevágsz. Vagy vedd elő mégis az ollót.)

Az alábbi sablonon láthatod a méretezéseket.

Vágd ki a megfelelő méretű kartont – a zöld, piros, fekete a leginkább karácsonyi színek – és harmonikaszerűen hajtsd meg a két szaggatottan jelölt hajtásvonal mentén.

Ezután sniccerrel, egy vonalzó mellett, vágd ki a pont-vonal-pont-vonallal jelölt vonalak mentén.

Most már csak a dekoráció van hátra. A konturmatricákkal vagy tollal rajzolva, ízlésed szerint díszítheted a képeslapot. Végül a ki-beforduló középső nyelvre írd rá a karácsonyi üzenetedet. Figyelj rá, hogy amikor a képeslap a borítékból előkerül, összehajtogatott állapotban lesz. Gondold át, melyik üzenet kerüljön a kivágott fül egyik és másik oldalára.

Kész is vagy. Már csak borítékba kell rakni, és mehet a postára. Vagy tűzd a becsomagolt ajándék szalagja alá.

Ha szeretnél másmilyen képeslapokat is készíteni, válogass korábbi ötleteink közül:

Origami képeslap

Pénz képeslapban

Szarvasos képeslap

Személyre szabva

Békés adventi készülődést kívánunk!

Orsi (blogger) és Mariann (a bejegyzés ötletadója)