Hamarosan tágabb családunk egy újabb tagja is belép a 30-asok táborába, és az ő családjuknál az a szokás, hogy a kerek szülinapok előtt az életkornak megfelelő napon keresztül minden nap meglepik az ünnepeltet  valami aprósággal.

Ehhez a szokáshoz kapcsolódva találta ki a férje, hogy harminc napig minden nap elrejt neki egy szép emléket vagy kedves üzenetet valahol a lakásban. Persze nem olyan egyszerű ilyesmit előteremteni – főleg, ha az embernek az utolsó pillanatban jut eszébe ez az ötlet. Így aztán jött a felkérés, hogy mi is járuljunk hozzá egy-két emlékkel, üzenettel, vicces gondolattal.

Na, nővéremnek és nekem sem Kellett sok bíztatás! A segítség kérő level olvasása után 20 percen belül már meg is született egy vers, aminek minden szava H-val kezdődik, merthogy Hangának hívják a harmincadik éve felé közeledő leányzót.

Aztán jött sorban a többi ötlet, szójátékok, kép-olvasás, kifacsart mondatok… Csak elkezdeni nehéz az ilyesmit … meg a végén abbahagyni! Ha már ráállt az ember agya az ilyen fajta gondolatokra, akkor jönnek az ötletek csőstől, csak ki kell válogatni közülük a legjobbakat. Már csak a csinos “csomagolás” hiányzik, ahhoz meg ott a nyomtató, filctollak, színes kartonok és a különböző szórólapok, amikből meglepően hasznos képeket lehet kivagdosni.

Hanga hires hegyifutása

Olvasás közben szárnyaljon a fantáziád

 

Szójáték, a klasszikusoktól

 

Az összehajtogatott üzenetet olykor egy kis “borítékba” is rejtjük.

 

Klasszikus kupon – bármilyen alkalomból bevethető

 

A szójátékok kitalálása minden korosztály számára remek játék. Érdemes bevonni mindenkit – persze, kivéve az ünnepeltet! (És ne feledkezzünk el a hagyományosabb üzenetekről sem, kedves emlékek, egy-egy szép versrészlet vagy életre szóló bölcs gondolat bizonyára mindenki gyűjteményében lapul.)

Ha úgy érzed, ez mégsem neked való, olvasd el korábbi cikkeinket, hátha ott találsz valami jó ötletet jeles napok ünneplésére.

Irány Disneyland

Ajándékozz magánhangzókkal

Gyűjtsd össze mások emlékeit

Kuponok ajándékba

Kincses térkép

Sok boldogságot minden születésnaposnak, az év minden napján!

Orsi (blogger)