Ajándékkísérők a rongyoszsákból

 

Ajándékkísérő farmermaradékből

Remélhetőleg már mindenki beszerezte vagy elkészítette az összes karácsonyi ajándékot, és már csak a csomagolás van hátra. Én évek óta mindig valami új ajándékkísérőt találok ki, amivel átalában sikerül megörvendeztetnem a családtagjaimat.

Az itt bemutatott darabok viszont kreatív társaságunk egyik tagjától, Bata Mariannától származnak.

A szükséges kellékek: némi erős farmer és valami vidám, vékonyabb anyag, apró fekete és kicsit nagyobb piros gyöngy, olló, tű, hímzőcérna, és ha van otthon egy ringliződ, annak is hasznát veheted. Ja, és legyen egy helyes kis szarvasfej rajzod is, hasonló a képen látotthoz.

Farmer, zefíranyag, olló és gyöngy

Vágd ki a szarvasfejeket a vékony anyagból, és megfelelő színű hímzőfonallal, nagy öltésekkel, varrd fel a farmeranyagra. Piros gyöngyből varrd fel az orrát, és két fekete gyöngyből varrd ki a szemeket.

Kezdjük a fejével

Barna fonallal hímezd ki a szarvakat és a két fülét.

A szarvasok már elkészültek

Hajtsd félbe a farmeranyagot, hogy a hátoldalon is az anyag színe legyen. Tűzd le címkealakban, majd a letűzés mentén vágd körbe. Ringlizővel üssél bele egy rézgyűrűt, amibe a szalagot fogod fűzni. Ha nincs ringliződ, akkor egyszerűen fűzd be az akasztószalagot egy nagy lyukú tűbe, és húzd át az anyagon.

Csomagokra várva

Az elkészült darabok már mehetnek is a csomagokra.

És ma még mindig vannak megajándékozásra váró rokonaid vagy barátaid, nézz körül a Pinterest táblánkon, ahol további textilcsodákat gyűjtöttünk össze.

Orsi (blogger)